Gazdagon töltött háromszög

A magazinon ismertetett sós finomságok közül az egyik legnépszerűbb recept a jugoszláv kalács. A tésztája hasonlóan készül, mint a gazdagon töltött háromszögeké. Nagyon finom, jó szívvel ajánljuk Karcsi receptjét.

Hozzávalók a tésztához

80 dkg liszt

5 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

5 dl tej

1 csapott evőkanál só

2 dl étolaj

Töltelékhez

30 dkg sonka kockára vágva

3 db újhagyma szárastól

1 db kukorica konzerv

15 dkg reszelt sajt

3 db fokhagymagerezd

3 dl tejföl

10 dkg csiperke gomba

1 kis csokor petrezselyem

Tetejére

2 evőkanál tejföl

1 tojássárgája

szezámmag

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan készítettem

Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát kettéosztottam, vékonyra nyújtottam, megkentem zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmoztam a sonkát, a kockára vágott gombát, hagymát, kukoricát, sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd szorosan feltekertem.

A rudakból háromszögeket vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem, megkentem a tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórtam és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.

Jó étvágyat!

Karcsi Konyhája

Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyermekes apuka. Imádok főzni a családomnak, a barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

karcsi_konyhaja_logo

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

hirdetés