Gazdagon töltött háromszög
A magazinon ismertetett sós finomságok közül az egyik legnépszerűbb recept a jugoszláv kalács. A tésztája hasonlóan készül, mint a gazdagon töltött háromszögeké. Nagyon finom, jó szívvel ajánljuk Karcsi receptjét.
Hozzávalók a tésztához
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez
30 dkg sonka kockára vágva
3 db újhagyma szárastól
1 db kukorica konzerv
15 dkg reszelt sajt
3 db fokhagymagerezd
3 dl tejföl
10 dkg csiperke gomba
1 kis csokor petrezselyem
Tetejére
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan készítettem
Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát kettéosztottam, vékonyra nyújtottam, megkentem zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmoztam a sonkát, a kockára vágott gombát, hagymát, kukoricát, sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd szorosan feltekertem.
A rudakból háromszögeket vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem, megkentem a tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórtam és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyermekes apuka. Imádok főzni a családomnak, a barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.