Csavart stangli angolszalonnával

Nagy sikert aratott Ildi olívás csavart rúdja, és az ínycsiklandó fotók alapján az alábbi recept is arra csábít, hogy kipróbáljuk. 

Hozzávalók (8 nagy stanglihoz)

40 dkg liszt (BL 55)

2-2,5 dl víz + 1 tk cukor + 1⁄2 kocka élesztő

1 tojássárgája + 1 tojásfehérje a stangli lekenéséhez

50 g olaj

2 tk só

8 szelet bacon (angolszalonna)

kis marék reszelt sajt

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A lisztet és a sót egy mélyebb tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját és a vízben egy teáskanál cukorral felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát dagasztunk, s kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat fél cm vastag, enyhén ovális téglalapokká nyújtjuk, és nem túl szorosan feltekerjük.

A stanglikat megkenjük tojásfehérjével, rájuk tekerjük a bacont, ügyelve arra, hogy az angolszalonna vége mindig a stanglik alá essen.

Végül a stanglikat megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal, majd további 20 perces kelesztés után és 200°C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

Tipp: a stangli tetejére szórhatunk füstölt sajtot is, és a tésztába is keverhetünk kevés sajtot, ehhez a mennyiséghez kb. 5 dekát.

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + kettő =

hirdetés