Burgonyaleves kolbásszal

Egy egyszerű krumplilevest is elkészíthetünk gourmand módra. 

Hozzávalók 4 személyre

10 dkg csípős kolbász (nálam Tóalmási tüzeskolbász, iszonyú csípős)

60 dkg krumpli (tisztítva mérve)

egy kisebb zellergumó fele (nálam 6 dkg, tisztítva mérve)

1 gyökér (nálam 5 dkg, tisztítva mérve)

1 nagy fej vöröshagyma

1 ek porrá őrölt zellersó vagy fél csokor zellerzöld + só ízlés szerint

1 mk őrölt kömény

1 mk őrölt szerecsendió

½ mk őrölt fekete bors

3 ek kókuszolaj vagy 2 ek mangalicazsír

2 púpozott ek tejföl

1,3 l víz

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A kolbászt vékony karikákra szeljük, serpenyőbe tesszük, kis lángon kisütjük a zsírját, a kolbászt félretesszük.

A zöldségeket megpucoljuk; a hagymát felaprítjuk, a többi zöldséget pedig kis kockákra vágjuk.

A hagymát az olajon/zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a zöldségeket és pár percig így pároljuk.

Megfűszerezzük (ha friss zellerünk van, akkor előzőleg megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk és így tesszük a levesbe), felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ekkor szűrőkanállal kiveszünk a levesből 20 dkg főtt krumplit (ha közé került egyéb zöldség is, akkor azokat kiválogatjuk belőle és visszatesszük a levesbe), és félretesszük.

A levest botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt.

Visszatesszük a levesbe a félretett főtt krumplit és a kolbászt, és tálaljuk.

 

Szenti Gabi

Süniskanál >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + kilenc =

hirdetés