Hamis hot dog. Pogácsatésztában sült virsli
A virsli nem a legegészségesebb étel, van olvasónk, aki erre külön fel is hívja a figyelmünket, ha nagy ritkán közzéteszünk egy-egy virslis receptet. A virsli elvileg nem tartalmazhat olyan anyagot, amely ártalmas; kétségtelen, hogy nagyok a különbségek ízben, minőségben… Mértékkel fogyasztható – nem feltétlenül kell kiiktatni az étrendből. Ezt a göngyölt virslit frissen, még melegen érdemes fogyasztani, így a legízletesebb. A tésztát egyszerű túrópogácsa recept szerint állítottuk össze. Előre begyúrható, napokig tárolható a hűtőben, így a bundás virsli kevesebb mint fél óra alatt elkészíthető.
Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg túró
10 dkg vaj
3 ek tejföl
1 tojás
1 kávéskanál só
roppanós virsli
Elkészítés
A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan dolgozd össze. A tésztát felhasználásig becsomagolva vagy zárt dobozban tartsd felhasználásig.
A virsli széleit vágd le, majd felezd el.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd kb. fél centi vastagra. Vágj belőle téglalapokat, majd borítsd be vele a virslit. (A maradék tésztát tedd vissza a hűtőbe.) A tésztát kend meg tojássárgával, szórd meg szezámmaggal, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 20 percig 180-as hőfokon.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.