Hamis hot dog. Pogácsatésztában sült virsli

A virsli nem a legegészségesebb étel, van olvasónk, aki erre külön fel is hívja a figyelmünket, ha nagy ritkán közzéteszünk egy-egy virslis receptet. A virsli elvileg nem tartalmazhat olyan anyagot, amely ártalmas; kétségtelen, hogy nagyok a különbségek ízben, minőségben… Mértékkel fogyasztható – nem feltétlenül kell kiiktatni az étrendből. Ezt a göngyölt virslit frissen, még melegen érdemes fogyasztani, így a legízletesebb. A tésztát egyszerű túrópogácsa recept szerint állítottuk össze. Előre begyúrható, napokig tárolható a hűtőben, így a bundás virsli kevesebb mint fél óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók

25 dkg liszt

25 dkg túró

10 dkg vaj

3 ek tejföl 

1 tojás

1 kávéskanál só

roppanós virsli 

Elkészítés

A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan dolgozd össze. A tésztát felhasználásig becsomagolva vagy zárt dobozban tartsd felhasználásig.

A virsli széleit vágd le, majd felezd el.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd kb. fél centi vastagra. Vágj belőle téglalapokat, majd borítsd be vele a virslit. (A maradék tésztát tedd vissza a hűtőbe.) A tésztát kend meg tojássárgával, szórd meg szezámmaggal, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 20 percig 180-as hőfokon.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + kilenc =

hirdetés