Csokoládés lávasüti

A külső tésztaréteg lágy csokoládékrémet rejt, innen a név: lávasüti. 

Hozzávalók 4 szuflé formához

1 egész tojás + 1 sárgája

5-6 dkg cukor (ízlés szerint)

fél tasak vaníliás cukor v. kevés rumaroma v. narancslikőr

5 dkg finomliszt

5 dkg vaj + a forma kikenéséhez

5 dkg jó minőségű étcsokoládé

csipetnyi só

Elkészítés

Egy kisebb lábasban vizet forralunk, ráteszünk egy tálat, úgy, hogy ne az alja ne érjen bele a vízben. Gőz felett felolvasztjuk az apróra tört csokit és a felkockázott vajat. Folyamatosan keverve hozzáadjuk az egész tojást és a sárgáját, s sót, a rumaromát v. narancslikőrt, végül hozzászitáljuk a lisztet is és az egészet összekeverjük.

A kivajazott, lisztezett szuflé formába adagoljuk a masszát. A formák kb. 3/4-ét töltsük meg.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük. Akkor jó, ha a teteje megszilárdul. Nem szabad túlsütni! Sütési idő: 10-12 perc.

Forrón tálalva a legjobb.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés