Finom padlizsánkrém egyszerűen
Egyszerűen nagyszerűt padlizsánból.
Hozzávalók
2 padlizsán
1 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek mustár
3-4 evőkanál majonéz
3 evőkanál olívaolaj
pár csepp citromlé
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a szárát, hosszában vágjuk félbe, majd a vágott felével lefelé sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg olívaolajjal és süssük 200 fokon 30-35 percig, közben fordítsuk meg a padlizsánokat. Akkor jó, ha teljesen megpuhul a húsa, a széle megbarnul.
Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk a húsát egy tálba. Ha fakanalat használunk, szép világos marad a krém színe – a fém elszínezi a padlizsánt. Várjunk kis ideig; a padlizsán levet ereszt, ezt öntsük le róla, mielőtt pépesítjük. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a majonézt, a mustárt, az olajat, a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan keverjük össze.
Fogyasztásig tartsuk a hűtőben, a legjobb, ha egész éjszaka hűtjük, így jól összeérnek az ízei. Pirítóssal kínáljuk. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget vagy friss petrezselyemzöldet.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.