Finom padlizsánkrém egyszerűen

hirdetés

Egyszerűen nagyszerűt padlizsánból.

Hozzávalók

2 padlizsán

1 közepes vöröshagyma

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek mustár

3-4 evőkanál majonéz

3 evőkanál olívaolaj

pár csepp citromlé

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a szárát, hosszában vágjuk félbe, majd a vágott felével lefelé sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg olívaolajjal és süssük 200 fokon 30-35 percig, közben fordítsuk meg a padlizsánokat. Akkor jó, ha teljesen megpuhul a húsa, a széle megbarnul.

Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk a húsát egy tálba. Ha fakanalat használunk, szép világos marad a krém színe – a fém elszínezi a padlizsánt. Várjunk kis ideig; a padlizsán levet ereszt, ezt öntsük le róla, mielőtt pépesítjük. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a majonézt, a mustárt, az olajat, a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan keverjük össze. 

Fogyasztásig tartsuk a hűtőben, a legjobb, ha egész éjszaka hűtjük, így jól összeérnek az ízei. Pirítóssal kínáljuk. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget vagy friss petrezselyemzöldet.

Muszaka. Rakott padlizsán görög módra

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás