Finom padlizsánkrém egyszerűen

Egyszerűen nagyszerűt padlizsánból.

Hozzávalók

2 padlizsán

1 közepes vöröshagyma

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek mustár

3-4 evőkanál majonéz

3 evőkanál olívaolaj

pár csepp citromlé

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a szárát, hosszában vágjuk félbe, majd a vágott felével lefelé sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg olívaolajjal és süssük 200 fokon 30-35 percig, közben fordítsuk meg a padlizsánokat. Akkor jó, ha teljesen megpuhul a húsa, a széle megbarnul.

Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk a húsát egy tálba. Ha fakanalat használunk, szép világos marad a krém színe – a fém elszínezi a padlizsánt. Várjunk kis ideig; a padlizsán levet ereszt, ezt öntsük le róla, mielőtt pépesítjük. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a majonézt, a mustárt, az olajat, a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan keverjük össze. 

Fogyasztásig tartsuk a hűtőben, a legjobb, ha egész éjszaka hűtjük, így jól összeérnek az ízei. Pirítóssal kínáljuk. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget vagy friss petrezselyemzöldet.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 11 =

hirdetés