Pirítós ínyenceknek: Camembert eperrel, sült kápiával
A Camembert közkedvelt sajtfajta; nagyon finom édeskés ízű gyümölcsökkel (fügével, szőlővel, áfonyával), édeskés chutney-val és dzsemekkel (nemcsak gyümölcsből, hanem akár hagymából). A különböző dió és mogyorófélék is remekül illenek hozzá, különösen a pekándió és a földimogyoró. Remek B12-, B5-, B3-, B2- és A-vitamin forrás, és a kalciumtartalma miatt is ajánlott a rendszeres fogyasztása.
Ínycsiklandó toast
Camembert eperrel, sült kápia paprikával
Ha ínyenc vagy, ez a recept neked szól!
Hozzávalók
Camembert sajt (ajánlott márka: Président)
eper
toast kenyér
fekete bors
kápia paprika
Elkészítés
Egy szelet pirítósra helyezz Camembert- és eperszeleteket váltakozva, majd halmozd rá a sült kápia paprikát, végül szórd meg friss tört borssal!
Tipp. Kóstold meg a sült kápiát, nagyon finom! Így készítsd: a kápia paprikát előmelegített sütőben süsd 180°C-on 20-30 percig. Vedd ki a sütőből, húzd le óvatosan a héját, majd sózd, borsozd.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.