Pirítós ínyenceknek: Camembert eperrel, sült kápiával

Egy különleges ízvilágú toast recept nem csak Camembert rajongóknak.

A Camembert közkedvelt sajtfajta; nagyon finom édeskés ízű gyümölcsökkel (fügével, szőlővel, áfonyával), édeskés chutney-val és dzsemekkel (nemcsak gyümölcsből, hanem akár hagymából). A különböző dió és mogyorófélék is remekül illenek hozzá, különösen a pekándió és a földimogyoró. Remek B12-, B5-, B3-, B2- és A-vitamin forrás, és a kalciumtartalma miatt is ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Ínycsiklandó toast

Camembert eperrel, sült kápia paprikával

Ha ínyenc vagy, ez a recept neked szól!

Hozzávalók

Camembert sajt (ajánlott márka: Président)

eper

toast kenyér

fekete bors

kápia paprika

Elkészítés

Egy szelet pirítósra helyezz Camembert- és eperszeleteket váltakozva, majd halmozd rá a sült kápia paprikát, végül szórd meg friss tört borssal! 

Tipp. Kóstold meg a sült kápiát, nagyon finom! Így készítsd: a kápia paprikát előmelegített sütőben süsd 180°C-on 20-30 percig. Vedd ki a sütőből, húzd le óvatosan a héját, majd sózd, borsozd.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 6 =

hirdetés