Szecsuáni marha pirított tojásos rizzsel

Ún. bevásárlólistás étel, de a hozzávalók sokfélesége ellenére nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel. Lehet, hogy nem pontosan így van megírva a nagykönyvben, de mi így szeretjük. A zöldségeket lehet variálni. Wokban készítve az igazi!

Hozzávalók

40 dkg marha (fehérpecsenye)

1 kápia paprika

1 zöld kaliforniai paprika

1 chili

1 sárgarépa

5 dkg szárított shiitake gomba

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szál újhagyma

1,5 dl forró víz

4-5 evőkanál szójaszósz (nálam most világos)

3 evőkanál chili szósz

1 tk szecsuáni bors

1 tk koriandermag

1 centi gyömbér lereszelve

1 tk cukor

pár csepp citromlé

1,5 tk étkezési keményítő

2-3 ek mogyoróolaj

friss petrezselyem és koriander a tálaláshoz

Körethez

1 bögre jázmin rizs

2 bögre víz

1 tk só

1 reszelt sárgarépa

1 újhagyma

2 tojás

Elkészítés

A gombát áztasd forró vízbe.

A hagymát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre.

Egy mozsárban törd össze a borsot és a koriandert.

A fokhagymát szeleteld vékonyra.

A húst és a zöldségeket vágd vékony csíkokra. (Érdemes a húst egy órára a fagyasztóba tenni, így könnyebb szép vékonyan szeletelni.)

A wok-ot hevítsd fel, öntsd bele az olajat.

A forró olajba dobd bele a húst, pirítsd meg, add hozzá az összetört fűszereket, majd egy szűrővel szedd ki a megsült húst.

Tedd az olajba a felcsíkozott zöldségeket a gombával együtt. Amikor félig megpuhult, tedd vissza a húst is. Add hozzá a szójaszószt, a chili szószt. Keverd jól el, a lángot hagyd a legmagasabb fokozaton.

A gomba áztatóvizében keverd el a keményítőt és öntsd fel vele az ételt.

Kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítsd, majd forrald össze, és már kész is van.

Ha elkészült, keverd hozzá a felkarikázott újhagymát és hintsd meg kevés friss korianderrel.

Nagyon gyorsan elkészül, tényleg pár perc, csak ügyelj arra, hogy az alapanyagokat a lehető legvékonyabbra vágd.

Jöhet a köret! A rizst mosd meg, majd dupla mennyiségű, sós vízben főzd készre.

Hagyd langyosra hűlni, majd hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és tedd bele a rizst.

Egy sárgarépát reszelj apróra és keverd a rizshez.

Üss rá két tojást, és alaposan keverd el.

Amikor elkészült, zárd el a tüzet (kapcsold ki a főzőlapot), keverd hozzá a petrezselyemzöldet és a felaprított újhagymát a zöldjével együtt.

Blogomat itt találod >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 3 =

hirdetés