Szecsuáni marha pirított tojásos rizzsel

hirdetés

Ún. bevásárlólistás étel, de a hozzávalók sokfélesége ellenére nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel. Lehet, hogy nem pontosan így van megírva a nagykönyvben, de mi így szeretjük. A zöldségeket lehet variálni. Wokban készítve az igazi!

Hozzávalók

40 dkg marha (fehérpecsenye)

1 kápia paprika

1 zöld kaliforniai paprika

1 chili

1 sárgarépa

5 dkg szárított shiitake gomba

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szál újhagyma

1,5 dl forró víz

4-5 evőkanál szójaszósz (nálam most világos)

3 evőkanál chili szósz

1 tk szecsuáni bors

1 tk koriandermag

1 centi gyömbér lereszelve

1 tk cukor

pár csepp citromlé

1,5 tk étkezési keményítő

2-3 ek mogyoróolaj

friss petrezselyem és koriander a tálaláshoz

Körethez

1 bögre jázmin rizs

2 bögre víz

1 tk só

1 reszelt sárgarépa

1 újhagyma

2 tojás

Elkészítés

A gombát áztasd forró vízbe.

A hagymát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre.

Egy mozsárban törd össze a borsot és a koriandert.

A fokhagymát szeleteld vékonyra.

A húst és a zöldségeket vágd vékony csíkokra. (Érdemes a húst egy órára a fagyasztóba tenni, így könnyebb szép vékonyan szeletelni.)

A wok-ot hevítsd fel, öntsd bele az olajat.

A forró olajba dobd bele a húst, pirítsd meg, add hozzá az összetört fűszereket, majd egy szűrővel szedd ki a megsült húst.

Tedd az olajba a felcsíkozott zöldségeket a gombával együtt. Amikor félig megpuhult, tedd vissza a húst is. Add hozzá a szójaszószt, a chili szószt. Keverd jól el, a lángot hagyd a legmagasabb fokozaton.

A gomba áztatóvizében keverd el a keményítőt és öntsd fel vele az ételt.

Kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítsd, majd forrald össze, és már kész is van.

Ha elkészült, keverd hozzá a felkarikázott újhagymát és hintsd meg kevés friss korianderrel.

Nagyon gyorsan elkészül, tényleg pár perc, csak ügyelj arra, hogy az alapanyagokat a lehető legvékonyabbra vágd.

Jöhet a köret! A rizst mosd meg, majd dupla mennyiségű, sós vízben főzd készre.

Hagyd langyosra hűlni, majd hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és tedd bele a rizst.

Egy sárgarépát reszelj apróra és keverd a rizshez.

Üss rá két tojást, és alaposan keverd el.

Amikor elkészült, zárd el a tüzet (kapcsold ki a főzőlapot), keverd hozzá a petrezselyemzöldet és a felaprított újhagymát a zöldjével együtt.

Blogomat itt találod >>

 

hirdetés

B. Csánk Györgyi

Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel... Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás