Ehető tálka salátákhoz: kukoricás tortilla muffin formában sütve
Salátákhoz tortilla tálkákat készítünk. Finom, s mivel ehető, praktikus is, hisz nem kell elmosogatni. Friss salátához ideális. Ha vendégeket várunk, tárolóedényként is hasznosíthatjuk, például olívabogyóval is megtölthetjük.
Hozzávalók 8 darabhoz
2,5 dl liszt, 1,5 dl kukoricaliszt, 3 dl víz, só, kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A kétféle lisztből és a vízből kicsivel sűrűbb tésztát keverünk, mint a palacsintáé, megsózzuk, majd kevés forró olajban vékony lepénykéket sütünk.
Amikor megsült az összes tortilla lap, az enyhén kiolajazott muffinsütő mélyedéseibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Az üresen maradt mélyedésekbe vizet rakunk.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.