Ehető tálka salátákhoz: kukoricás tortilla muffin formában sütve

Nemcsak kreatív, de ízletes megoldás is, ha salátákhoz tortilla tálkákat készítünk – mellette szól még, hogy nem kell elmosogatni. A nyitóképen látható kukoricás tortilla ráksalátához készült, de bármely más salátához ideális. Ha vendégeket várunk, tárolóedényként is hasznosíthatjuk, például olívabogyóval is megtölthetjük.

 

Hozzávalók 8 darabhoz

2,5 dl liszt, 1,5 dl kukoricaliszt, 3 dl víz, só, kevés olaj a sütéshez

 

Elkészítés

A kétféle lisztből és a vízből kicsivel sűrűbb tésztát keverünk, mint a palacsintáé, megsózzuk, majd kevés forró olajban vékony lepénykéket sütünk.

Amikor megsült az összes tortilla lap, az enyhén kiolajazott muffinsütő mélyedéseibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Az üresen maradt mélyedésekbe vizet rakunk.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Rozsos cipó | Így készíti Attila!

Süssünk sajtos csigát!

Ízesített vajkrémek házilag

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 8 =

hirdetés