Gabonakolbászos-juhtúrós rakott burgonya friss salátával
A vegetáriánusoknak sem kell nélkülözniük a hagyományos, magyaros ízeket, a rakott krumplihoz remekül passzol a gabonakolbász. Hajnalka receptje.
Hozzávalók 4 adaghoz
10 kisebb krumpli
4-5 tojás
1 nagy doboz tejföl
100 g juhtúró
gabonakolbász
só, bors, olaj
vaj a tál kikenéséhez
kevés zsemlemorzsa vagy reszelt trappista sajt
Elkészítés
A krumplit megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom.
A tojásokat kevés ecetes, sós vízben keményre főzöm.
A túrót villával összenyomom, és kikeverem a tejföllel.
Egy tűzálló tálat kivajazok, kibélelem a szeletekre vágott krumplival, majd a karikára vágott tojás és a kolbász következik. Sózom, borsozom, ha szükséges, egy kis olajjal meglocsolom. Végül a juhtúrós tejföllel borítom be. Ezt a rétegezést megismétlem, majd egy újabb sor krumplival és a juhtúrós tejföllel fejezem be.
Meglocsolom egy kevés olajjal, és megszórom zsemlemorzsával (sajtot is lehet rá reszelni). Kb. 175-ös hőfokon sütöm, míg szép színe lesz. Salátaszezon lévén friss ecetes, (nád)cukros salátával tálalom.
Jó étvágyat!
Hajnalka Facebook oldala – Pöttyös lábas, fakanál >>
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.