Gabonakolbászos-­juhtúrós rakott burgonya friss salátával

A vegetáriánusoknak sem kell nélkülözniük a hagyományos, magyaros ízeket, a rakott krumplihoz remekül passzol a gabonakolbász. Hajnalka receptje.

Hozzávalók 4 adaghoz

10 kisebb krumpli

4-­5 tojás

1 nagy doboz tejföl

100 g juhtúró

gabonakolbász

só, bors, olaj

vaj a tál kikenéséhez

kevés zsemlemorzsa vagy reszelt trappista sajt

Elkészítés

A krumplit megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom.

A tojásokat kevés ecetes, ­sós vízben keményre főzöm.

A túrót villával összenyomom, és kikeverem a tejföllel.

Egy tűzálló tálat kivajazok, kibélelem a szeletekre vágott krumplival, majd a karikára vágott tojás és a kolbász következik. Sózom, borsozom, ha szükséges, egy kis olajjal meglocsolom. Végül a juhtúrós tejföllel borítom be. Ezt a rétegezést megismétlem, majd egy újabb sor krumplival és a juhtúrós tejföllel fejezem be.

Meglocsolom egy kevés olajjal, és megszórom zsemlemorzsával (sajtot is lehet rá reszelni). Kb. 175-ös hőfokon sütöm, míg szép színe lesz. Salátaszezon lévén friss ecetes, ­(nád)cukros salátával tálalom.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

Hajnalka Facebook oldala – Pöttyös lábas, fakanál >>

 

 

Ajánló

Zabpelyhes palacsinta

Zabpehelylisztes palacsinta

Töltött gomba zelleres krumplipürével

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

hirdetés