Csirkepaprikás vadasan
A vadast jellemzően marhahússal készítjük. Kipróbálhatjuk csirkével is – nagyon ízletes, laktató főétel. Házi galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot ajánlunk hozzá.
Hozzávalók
1 csirke (kb. 1,5 kg)
1 nagy vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
2,5 dl húsleves (kockából is lehet)
só
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 zellergumó
1 karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
3 dl tejföl
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágjuk. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük fél deci húslevessel. Lassú forralás után beletesszük az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítjük. A húsokat időnként forgatva kissé megpirítjuk, majd lefedjük és főzzük.
Közben megpucolunk két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszeljük.
Egy másik lábasban olajon aranybarnára pirítjuk a cukrot, karamellt készítünk. Erre rátesszük a lereszelt zöldségeket és felengedjük 2 deci húslevessel. Lassú tűzön pároljuk. Negyedóra elteltével ráöntjük a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra és most már együtt, az egészet készre főzzük.
A végén elhabarjuk benne a tejfölt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.