Csirkepaprikás vadasan

A vadast jellemzően marhahússal készítjük. Kipróbálhatjuk csirkével is – nagyon ízletes, laktató főétel. Házi galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot ajánlunk hozzá.

Hozzávalók

1 csirke (kb. 1,5 kg)

1 nagy vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

2 evőkanál zsír

1 evőkanál pirospaprika

2,5 dl húsleves (kockából is lehet)

2 babérlevél

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 zellergumó

1 karalábé

3 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor

3 dl tejföl

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágjuk. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük fél deci húslevessel. Lassú forralás után beletesszük az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítjük. A húsokat időnként forgatva kissé megpirítjuk, majd lefedjük és főzzük.

Közben megpucolunk két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszeljük.

Egy másik lábasban olajon aranybarnára pirítjuk a cukrot, karamellt készítünk. Erre rátesszük a lereszelt zöldségeket és felengedjük 2 deci húslevessel. Lassú tűzön pároljuk. Negyedóra elteltével ráöntjük a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra és most már együtt, az egészet készre főzzük.

A végén elhabarjuk benne a tejfölt.

 

GasztrostúdióVidék íze receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 16 =

hirdetés