Gesztenyés-pudingos szelet
A viszonylag gyorsan és kevés hozzávalóból elkészíthető krémes desszert sikere azon múlik, mennyire sikerül a krém alapjául szolgáló pudingokat sűrűre főzni. Hajnalka a csokis pudingot gesztenyemasszával dúsította, erre került a sűrű vaníliapuding.
Hozzávalók
A tésztához
2 tojás
fél vizespohár (nád)cukor
fél vizespohár tej
fél vizespohár olaj
2 vizespohár liszt
1 csomag sütőpor
A kakaós krémhez
1 csomag étcsokis pudingpor
300 ml tej
2-3 ek cukor
200 g sütőmargarin
500 g gesztenyemassza
2 ek rum (vagy pár csepp rum aroma)
A vaníliás krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
2-3 ek cukor
300 ml tej
Elkészítés
Megfőzöm a pudingokat – az előírt mennyiségnél kevesebb tejet használok. A csokishoz még forrón hozzákeverem a puha vajat, a szétmorzsolt gesztenyemasszát és a rumot. Hagyom, hogy hűljenek.
A cukrot a tojásokkal habosra kavarom, hozzákeverem a tejet, az olajat és a sütőporos lisztet.
A masszát 20×30 centis, kikent, lisztezett tepsibe öntöm, és kb. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm, míg szép színe lesz. Tűpróbával ellenőrzöm. Amikor megsült, deszkára borítom, majd miután kihűlt, megkenem előbb a csokis-gesztenyés krémmel, majd a vaníliás pudinggal. Csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítem.
Hűtőbe teszem kis időre, majd felvágom.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.