Gesztenyés-pudingos szelet

A viszonylag gyorsan és kevés hozzávalóból elkészíthető krémes desszert sikere azon múlik, mennyire sikerül a krém alapjául szolgáló pudingokat sűrűre főzni. Hajnalka a csokis pudingot gesztenyemasszával dúsította, erre került a sűrű vaníliapuding.

Hozzávalók

A tésztához

2 tojás

fél vizespohár (nád)cukor

fél vizespohár tej

fél vizespohár olaj

2 vizespohár liszt

1 csomag sütőpor

A kakaós krémhez

1 csomag étcsokis pudingpor

300 ml tej

2-­3 ek cukor

200 g sütőmargarin

500 g gesztenyemassza

2 ek rum (vagy pár csepp rum aroma)

A vaníliás krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor

2­-3 ek cukor

300 ml tej

Elkészítés

Megfőzöm a pudingokat – az előírt mennyiségnél kevesebb tejet használok. A csokishoz még forrón hozzákeverem a puha vajat, a szétmorzsolt gesztenyemasszát és a rumot. Hagyom, hogy hűljenek.

A cukrot a tojásokkal habosra kavarom, hozzákeverem a tejet, az olajat és a sütőporos lisztet.

A masszát 20×30 centis, kikent, lisztezett tepsibe öntöm, és kb. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm, míg szép színe lesz. Tűpróbával ellenőrzöm. Amikor megsült, deszkára borítom, majd miután kihűlt, megkenem előbb a csokis-gesztenyés krémmel, majd a vaníliás pudinggal. Csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítem.

Hűtőbe teszem kis időre, majd felvágom.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − kettő =

hirdetés