Szilvalekváros-málnás gombóc lila édesburgonyából

Szilvás gombóc újragondolva. A töltelék házi szilvalekvár és málna, a tészta pedig a lila édesburgonyának köszönheti a színét. A színes gombóc íze teljesen megegyezik a hagyományos gombócéval. Tojásmentes recept.

Hozzávalók

40 dkg lila édesburgonya

20 dkg sárga burgonya (nem édes)

kb. 15-20 dkg liszt

1 púpozott ek libazsír

1 kisebb üveg szilvalekvár

1 maréknyi fagyasztott málna

1 l víz

2 tk só

panírmorzsa

3 ek étolaj

1 nagy marék zsemlemorzsa

1 tk fahéj

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A burgonyákat hámozd meg, vágd kockára, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és főzd puhára a burgonyát. Miután megfőtt, szűrd le, hagyd a burgonyát kicsit hűlni, majd pépesítsd. Apránként adagold hozzá a lisztet, a libazsírt és kezd el összegyúrni. Jól formázható, puha, de nem szakadozó tésztát kell kapnod.

A tésztát fektesd lisztezett felületre, nyújtsd téglalap formára. Vágd 7-8 centis négyzetekre. A négyzetek közepébe tégy 1-1 teáskanálnyi sűrű szilvalekvárt, a közepébe nyomj 1-1 málnaszemet.

Csipkedd össze a széleit, és formázd őket gombócokká.

A gombócokat lobogó, sós vízben főzd készre. Ha a víz felszínére emelkednek, lapáttal emeld ki óvatosan a gombócokat.

A morzsa elkészítése: kevés olajat önts egy serpenyőbe, szórd rá a morzsát, pirítsd aranybarnára, szórd meg a fahéjjal. A kifőtt gombócokat helyezd a morzsára, hempergesd meg benne. Tálaláskor hintsd meg porcukorral.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =

hirdetés