Zöld marcipánba göngyölt csokimázas puncsrolád
Ez a látványos és finom édesség gyerekekkel is elkészíthető, a kicsik nagyon élvezik, ha marcipánnal gyurmázhatnak egy kicsit, persze ki is nyújthatják a masszát – könnyű vele dolgozni. A töltelék készítésébe is bevonhatjuk őket.
Hozzávalók 15 mini roládhoz
15 dkg marcipán (zöld, sárga, rózsaszín) + 5 dkg porcukor a marcipán kinyújtásához
piskóta 2 tojásból (2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek cukor, 1 tk sütőpor)
2 ek kakaópor
2 tk vaníliás cukor
2 ek porcukor
5 dkg vaj
1 tk rumaroma
80-100 g étcsokoládé + 1-2 ek olaj
Elkészítés
A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd a kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük. (A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a sárgáját, majd rászitáljuk a liszttel összekevert sütőport és ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát 160°C-on tűpróbáig sütjük.)
A puha vajat habosra keverjük, majd egyenletesen hozzádolgozzuk a kakaóport, porcukrot és vaníliás cukrot, végül beleforgatjuk az édes morzsát. Az egész tölteléket alaposan összedolgozzuk és rumaromával ízesítjük.
A színes marcipánt porcukrozott felületen max. 1-2 mm vastagra nyújtjuk. A töltelékből nedves kézzel 1-2 cm vastagságú és kb. 10 cm hosszúságú „kukacokat” formázunk, amit a kinyújtott marcipán szélére helyezünk. Ezután a töltelékkukacok végeinél a marcipánt hosszan bevágjuk, majd azzal betekerjük a tölteléket. Az így kapott rudakat 3-4 db-ra vágjuk és néhány órát hűtőben pihentetjük.
Az étcsokit mikróban felolvasztjuk és elkeverjük az olajjal, majd ebbe mártjuk bele a puncsroládok két végét. Az elkészült édességet néhány órát érdemes hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.