Almás-karamellás morzsasüti

Gyorsan elkészíthető – amennyiben van kéznél karamellszósz. Ha nincs, kicsit hosszadalmasabb a kivitelezése, de sós karamellt készítéséhez is mutatunk egy jó receptet.

Hozzávalók közepes kerámia- vagy jénai tálhoz

6 alma meghámozva, egyenlő cikkelyekre vágva (ehhez praktikus eszköz az almavágó)

kb. 8 ek karamellöntet vagy sós karamell. Itt található hozzá bevált recept >>

2 púpozott ek rétesliszt

4 ek finom szemű zabpehely

1-2 ek ropogós müzli (granola) – ez elhagyható

5 dkg hideg vaj

2 ek cukor

Elkészítés

A cikkelyekre vágott almát tedd egy lábasba, adj hozzá 2-3 ek vizet és fedő alatt párold 4-5 percig.

Ha megpuhult az alma, szűrd le róla a vizet és keverj hozzá 3-4 evőkanál karamellöntetet, majd az egészet borítsd egy hőálló tálba. 

A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a hideg vajat dolgozd össze kézzel, amíg morzsaszerű állagot nem kapsz. Ezt rétegezd a párolt alma tetejére egyenletesen, majd locsold meg karamellöntettel. 

Előmelegített sütőben süsd aranybarnára (170-es hőfok, légkeverőn). Sütési idő: 15-20 perc.

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

hirdetés