Almás-karamellás morzsasüti
Gyorsan elkészíthető – amennyiben van kéznél karamellszósz. Ha nincs, kicsit hosszadalmasabb a kivitelezése, de sós karamellt készítéséhez is mutatunk egy jó receptet.
Hozzávalók közepes kerámia- vagy jénai tálhoz
6 alma meghámozva, egyenlő cikkelyekre vágva (ehhez praktikus eszköz az almavágó)
kb. 8 ek karamellöntet vagy sós karamell. Itt található hozzá bevált recept >>
2 púpozott ek rétesliszt
4 ek finom szemű zabpehely
1-2 ek ropogós müzli (granola) – ez elhagyható
5 dkg hideg vaj
2 ek cukor
Elkészítés
A cikkelyekre vágott almát tedd egy lábasba, adj hozzá 2-3 ek vizet és fedő alatt párold 4-5 percig.
Ha megpuhult az alma, szűrd le róla a vizet és keverj hozzá 3-4 evőkanál karamellöntetet, majd az egészet borítsd egy hőálló tálba.
A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a hideg vajat dolgozd össze kézzel, amíg morzsaszerű állagot nem kapsz. Ezt rétegezd a párolt alma tetejére egyenletesen, majd locsold meg karamellöntettel.
Előmelegített sütőben süsd aranybarnára (170-es hőfok, légkeverőn). Sütési idő: 15-20 perc.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.