Tökéletes recept puha mézeskalácshoz
Rögtön süthető, de napokig a hűtőben is tárolható felhasználásig. Az egyik legjobb recept puha mézeskalácshoz, szerintünk.
Hozzávalók
75 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
25 dkg langyos méz
4 ek tejföl
5 dkg zsír
1 csomag mézesfűszer
2 kk szódabikarbóna
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd össze kézzel vagy gép segítségével. Fényes, ruganyos tésztát kapsz. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd 3-4 milliméter vastagra, majd szaggasd ki különböző sütőformákkal. A mézeseket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 10-12 perc alatt megsül; érdemes figyelni sütés közben a színét, mert hamar megég.
Ez a mézes sütés után napokkal is puha marad. Ha kihűlt fehér vagy színes cukormázzal, díszítőelemekkel (színes szórócukor, cukorgyöngy, mák, kókuszreszelék, tökmag, napraforgómag, szezámmag stb.) dekorálható.
Nyitókép: Pixabay
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.