Tökéletes recept puha mézeskalácshoz

Rögtön süthető, de napokig a hűtőben is tárolható felhasználásig. Az egyik legjobb recept puha mézeskalácshoz, szerintünk.

Hozzávalók

75 dkg liszt

4 tojássárgája

15 dkg porcukor

25 dkg langyos méz

4 ek tejföl

5 dkg zsír

1 csomag mézesfűszer

2 kk szódabikarbóna

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd össze kézzel vagy gép segítségével. Fényes, ruganyos tésztát kapsz. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd 3-4 milliméter vastagra, majd szaggasd ki különböző sütőformákkal. A mézeseket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 10-12 perc alatt megsül; érdemes figyelni sütés közben a színét, mert hamar megég.

Ez a mézes sütés után napokkal is puha marad. Ha kihűlt fehér vagy színes cukormázzal, díszítőelemekkel (színes szórócukor, cukorgyöngy, mák, kókuszreszelék, tökmag, napraforgómag, szezámmag stb.) dekorálható.

 

Nyitókép: Pixabay

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 16 =

hirdetés