Narancsos-csokis joghurtos piskóta
A tésztája lágy, nem olyan száraz, mint a hagyományos piskótáé, az íze pedig egészen különleges a hozzáadott kandírozott narancshéjnak és a csokidrazsénak köszönhetően.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
3 tojás szétválasztva
2 ek barna cukor
2 ek méz (vagy 2 ek cukor)
csipetnyi só
120 g natúr (görög) joghurt
4 púpozott ek finomliszt
2 ek kandírozott darabolt narancshéj (Goldpack)
2 ek francia drazsé
(sütőpor nem került bele)
csokidrazsé helyett használható apróra vágott (ízesített, narancsos) étcsoki vagy csoki pasztilla is
Elkészítés
A tojássárgákat a barna cukorral keverd habosra, add hozzá a mézet, a joghurtot és alaposan keverd össze. A fehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd forgasd a tojássárgás keverékhez, végül keverd hozzá a lisztet, a narancshéjat és a drazsét (vagy étcsokit).
A lágy masszát öntsd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.
Szóráshoz szőlőcukrot használtunk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.