Narancsos-csokis joghurtos piskóta

A tésztája lágy, nem olyan száraz, mint a hagyományos piskótáé, az íze pedig egészen különleges a hozzáadott kandírozott narancshéjnak és a csokidrazsénak köszönhetően.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

3 tojás szétválasztva

2 ek barna cukor

2 ek méz (vagy 2 ek cukor)

csipetnyi só

120 g natúr (görög) joghurt

4 púpozott ek finomliszt

2 ek kandírozott darabolt narancshéj (Goldpack)

2 ek francia drazsé 

(sütőpor nem került bele)

csokidrazsé helyett használható apróra vágott (ízesített, narancsos) étcsoki vagy csoki pasztilla is 

Elkészítés

A tojássárgákat a barna cukorral keverd habosra, add hozzá a mézet, a joghurtot és alaposan keverd össze. A fehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd forgasd a tojássárgás keverékhez, végül keverd hozzá a lisztet, a narancshéjat és a drazsét (vagy étcsokit).

A lágy masszát öntsd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.

Szóráshoz szőlőcukrot használtunk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − négy =

hirdetés