Süssünk szuflét! Így készül a túrófelfújt

A túrószuflét, azaz a túrófelfújtat tálalhatjuk gyümölcsöntettel, lekvárral, friss gyümölccsel, de magában is tökéletes.

Hozzávalók 6 adaghoz (6 x 200 ml sütőtálhoz)

4 db házi tojás szétválasztva

50 g + 20 g cukor

1 rúd vanília kikapart magjai (vagy házi vaníliás cukor)

40 g lágy vaj

250 g krémes túró

3 ek (40 g) étkezési keményítő

100 g tejföl

késhegynyi só

kevés vaj a forma kikenéséhez

kevés liszt a kivajazott forma lisztezéséhez

turoszufle2

Elkészítés

Egy mély tepsibe állítottam a kivajazott kerámia edényeket. A sütőt bekapcsoltam 165 fokra.

A tojásokat szétválasztottam; a sárgájához adtam 5 dkg cukrot és a vaníliamagokat. Fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam a lágy vajat, a krémes túrót, a keményítőt – közben mindvégig habosítottam -,  végül spatulával hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjét a sóval közepesre kevertem, majd hozzáadtam a 2 dkg cukrot és kemény habbá vertem.

Az alapkrémbe öt részletben óvatosan beleforgattam a tojáshabot.

A masszát a sütőformákba kanalaztam. A tepsibe öntöttem 2 cm magasságig vizet, és így sütöttem meg. Sütési idő változó lehet: 20-30 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a formából szépen kiemelkedik a sütemény, és a teteje enyhe színt kap.

Ha megsült, a sütőt ne nyissuk ki azonnal.

Ahogy hűl, a szuflé kissé összeesik, de az élvezeti értékéből nem veszít.

Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Túrós lepény házi túróval

Túrós lepény házi túróval

A legfinomabb sült túrótorta

A legfinomabb sült túrótorta

Túrós batyu gluténmentesen

Túrós batyu gluténmentesen

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizennyolc =

hirdetés