Süssünk szuflét! Így készül a túrófelfújt
A túrószuflét, azaz a túrófelfújtat tálalhatjuk gyümölcsöntettel, lekvárral, friss gyümölccsel, de magában is tökéletes.
Hozzávalók 6 adaghoz (6 x 200 ml sütőtálhoz)
4 db házi tojás szétválasztva
50 g + 20 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai (vagy házi vaníliás cukor)
40 g lágy vaj
250 g krémes túró
3 ek (40 g) étkezési keményítő
100 g tejföl
késhegynyi só
kevés vaj a forma kikenéséhez
kevés liszt a kivajazott forma lisztezéséhez
Elkészítés
Egy mély tepsibe állítottam a kivajazott kerámia edényeket. A sütőt bekapcsoltam 165 fokra.
A tojásokat szétválasztottam; a sárgájához adtam 5 dkg cukrot és a vaníliamagokat. Fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam a lágy vajat, a krémes túrót, a keményítőt – közben mindvégig habosítottam -, végül spatulával hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjét a sóval közepesre kevertem, majd hozzáadtam a 2 dkg cukrot és kemény habbá vertem.
Az alapkrémbe öt részletben óvatosan beleforgattam a tojáshabot.
A masszát a sütőformákba kanalaztam. A tepsibe öntöttem 2 cm magasságig vizet, és így sütöttem meg. Sütési idő változó lehet: 20-30 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a formából szépen kiemelkedik a sütemény, és a teteje enyhe színt kap.
Ha megsült, a sütőt ne nyissuk ki azonnal.
Ahogy hűl, a szuflé kissé összeesik, de az élvezeti értékéből nem veszít.
Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.