Fehércsokoládés-kókuszos trüffel
Gasztroajándékként vagy csak úgy. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom.
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
250 g fehér csokoládé
60 ml tejszín
1 tk reszelt citromhéj
kb. 50 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
Elkészítés
Vízgőz fölött olvaszd meg a csokoládét, majd egy tálban keverd hozzá a tejszínt és a citrom héját. Add hozzá a kókuszreszeléket, s alaposan dolgozd össze.
Frissen tartó fóliával lefedve tedd a hűtőbe 3 órára, majd a masszából nedves kézzel formázz kis golyókat és forgasd meg kókuszreszelékben.
Halmozd sütőpapírral bélelt tálba. Tálalásig hűtést igényel.
Fotó, recept: Gallov Andrea, Sherpa Konyhája
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.