Kívül ropogós, a belseje omlós. Diós brownie

A ropogós kérgű, belül puha, szaftos tésztájú duplacsokoládés brownie sokak kedvence – méltán. Hozzáadott dióval fokozható az ízélmény.

Hozzávalók 12 kisebb szelethez (20 centis tortaformához vagy peremes tepsihez)

20 dkg étcsokoládé (65-75 %-os kakaótartalmú)

7 dkg dkg finomliszt

fél tasak sütőpor

2 egész tojás

12,5 dkg lágy vaj

20 dkg porcukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

fél tk vanílis kivonat vagy vaníliaaroma v. fél tasak vaníliás cukor

10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés

Forraljunk vizet egy kisebb edényben. Egy közepes keverőtálba tegyük az összetört étcsokoládé felét, és vízgőz felett olvasszuk fel. 

Egy másik tálban keverjük habosra a lágy vajat, a cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a villával felvert tojásokat, keverjük össze. Szitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport a masszához, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is, és az egészet alaposan keverjük össze. Végül az apróra tört csokoládé maradékát és a felaprított diót is forgassuk a masszához.

Öntsük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük a brownie-t 30-35 percig. Akkor jó, ha kissé megemelkedik és kéreg keletkezik a tetején. Belül még puha lesz ekkor.

Hagyjuk a brownie-t a tespiben kihűlni, majd vágjuk kockákra. 

Légmentesen záródó edényben napokig friss marad.

A recept A csokoládé kis könyve c. kiadványból való

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 14 =

hirdetés