Kívül ropogós, a belseje omlós. Diós brownie

hirdetés

hirdetés

A ropogós kérgű, belül puha, szaftos tésztájú duplacsokoládés brownie sokak kedvence – méltán. Hozzáadott dióval fokozható az ízélmény.

Hozzávalók 12 kisebb szelethez (20 centis tortaformához vagy peremes tepsihez)

20 dkg étcsokoládé (65-75 %-os kakaótartalmú)

7 dkg dkg finomliszt

fél tasak sütőpor

2 egész tojás

12,5 dkg lágy vaj

20 dkg porcukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

fél tk vanílis kivonat vagy vaníliaaroma v. fél tasak vaníliás cukor

10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés

Forraljunk vizet egy kisebb edényben. Egy közepes keverőtálba tegyük az összetört étcsokoládé felét, és vízgőz felett olvasszuk fel. 

Egy másik tálban keverjük habosra a lágy vajat, a cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a villával felvert tojásokat, keverjük össze. Szitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport a masszához, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is, és az egészet alaposan keverjük össze. Végül az apróra tört csokoládé maradékát és a felaprított diót is forgassuk a masszához.

Öntsük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük a brownie-t 30-35 percig. Akkor jó, ha kissé megemelkedik és kéreg keletkezik a tetején. Belül még puha lesz ekkor.

Hagyjuk a brownie-t a tespiben kihűlni, majd vágjuk kockákra. 

Légmentesen záródó edényben napokig friss marad.

A recept A csokoládé kis könyve c. kiadványból való

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás