Sütés nélkül, gyorsan, finomat! Mandulás-pisztáciás kekszkocka

hirdetés

hirdetés

A mandulás-pisztáciás kekszkocka a kekszszalámi rokona, ugyanis ez a régi recept lett újragondolva. A sütést nem igénylő sütemény új formát öltött: magokkal és csokoládéval dúsítottam. Pisztácia és mandula hiányában másfajta magokkal is el lehet készíteni. 

Hozzávalók

2,5 dl tej

25 dkg porcukor

20 dkg vaj

3 ek kakaó

50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve)

10 dkg natúr pisztácia darabosra törve

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg csokoládé, apró darabokra törve

A tetejére

15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé)

2 evőkanál olajjal elkeverve

5 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

A tejben a vajat felolvasztjuk, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Végül rákenjük az olvasztott csokoládét, majd megszórjuk pirított mandulával. Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás