Sütés nélkül, gyorsan, finomat! Mandulás-pisztáciás kekszkocka
A mandulás-pisztáciás kekszkocka a kekszszalámi rokona, ugyanis ez a régi recept lett újragondolva. A sütést nem igénylő sütemény új formát öltött: magokkal és csokoládéval dúsítottam. Pisztácia és mandula hiányában másfajta magokkal is el lehet készíteni.
Hozzávalók
2,5 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
3 ek kakaó
50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve)
10 dkg natúr pisztácia darabosra törve
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg csokoládé, apró darabokra törve
A tetejére
15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé)
2 evőkanál olajjal elkeverve
5 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tejben a vajat felolvasztjuk, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Végül rákenjük az olvasztott csokoládét, majd megszórjuk pirított mandulával. Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.