Sütés nélkül, gyorsan, finomat! Mandulás-pisztáciás kekszkocka

hirdetés

A mandulás-pisztáciás kekszkocka a kekszszalámi rokona, ugyanis ez a régi recept lett újragondolva. A sütést nem igénylő sütemény új formát öltött: magokkal és csokoládéval dúsítottam. Pisztácia és mandula hiányában másfajta magokkal is el lehet készíteni. 

Hozzávalók

2,5 dl tej

25 dkg porcukor

20 dkg vaj

3 ek kakaó

50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve)

10 dkg natúr pisztácia darabosra törve

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg csokoládé, apró darabokra törve

A tetejére

15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé)

2 evőkanál olajjal elkeverve

5 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

A tejben a vajat felolvasztjuk, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Végül rákenjük az olvasztott csokoládét, majd megszórjuk pirított mandulával. Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás