Sütés nélkül, gyorsan, finomat! Mandulás-pisztáciás kekszkocka

A mandulás-pisztáciás kekszkocka a kekszszalámi rokona, ugyanis ez a régi recept lett újragondolva. A sütést nem igénylő sütemény új formát öltött: magokkal és csokoládéval dúsítottam. Pisztácia és mandula hiányában másfajta magokkal is el lehet készíteni. 

Hozzávalók

2,5 dl tej

25 dkg porcukor

20 dkg vaj

3 ek kakaó

50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve)

10 dkg natúr pisztácia darabosra törve

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg csokoládé, apró darabokra törve

A tetejére

15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé)

2 evőkanál olajjal elkeverve

5 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

A tejben a vajat felolvasztjuk, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Végül rákenjük az olvasztott csokoládét, majd megszórjuk pirított mandulával. Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 6 =

hirdetés