Mozaiktechnikával díszített tárgyak Ötletek, gyakorlati tippek Tímeától

Kökény Tímea virágkötőként, dekoratőrként dolgozik, mondhatni, munkaköri kötelessége a kreativitás. Szabadidejében is örömmel alkot; másfél éve kezdett mozaiktechnikával díszíteni különféle tárgyakat, egyedi és szép alkotások születnek a kezei között. Bemutatjuk néhány munkáját. Tímea néhány gyakorlati tippel is szolgál azoknak, akik szívesen kipróbálnák a letűnt civilizációk által tökélyre fejlesztett mozaiktechnikát.

– Másfél éve készítettem el az első mozaikomat. Korábban sokféle kreatív dolgot kipróbáltam, mindig szerettem alkotni. A mozaik azért is áll hozzám közel, mert imádom a történelmet, a régi korok emberei által készített tárgyakat – mondja Timi, aki mozaikjait általában elajándékozza.

– Örülök, ha másoknak is tetszenek a munkáim, a mozaikozás kifejezetten jól esik, kikapcsol, lelki egyensúlyt teremt. Két kamaszfiút nevelek, így egyre több időm van a hobbimra.

Hogyan kezdődött?

Egy különleges ládikóval szerettem volna édesapámat meglepni 70. születésnapján. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy kipróbálom a mozaikozást.  Az interneten felkutattam azokat az oldalakat, ahol ezzel a technikával foglalkoznak, a leírások alapján vettem meg a hozzávalókat, s nekiálltam elkészíteni. Alkotás közben magával ragadott az érzés: a mozaiktechnikát nekem találták ki! A ládikó után jöttek a többi tárgyak, nagyon inspirált, hogy bármit ki lehet mozaikozni, a fantázia kimeríthetetlen. Azóta mindig készül valami, nem tudok leállni vele.

Gyakorlati tippek mozaikozáshoz

A domború felületekre érdemes a mozaikragasztót használni, az hamarabb megköt, egyébként teljesen megfelelő a hobbiragasztó hozzá. Ha a mozaiklapok felkerülnek a helyükre, a réseket fugával töltöm ki. Mindig fehér fugaport használok, amit festékkel színezek, általában bézs színűre, mert a fehér túl hideg, rideg. A fugázás után ecetes vízbe mártott ruhával törlöm át a tárgyakat, ettől szép fénye lesz a mozaiknak.

 

 Ajánló

Mozaikkal kirakott kútgyűrű

Mozaik házszám

Mozaik házszámok

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

hirdetés