Vetőmagok ökokreatív kivitelben. Virágok, fűszer- és gyógynövények nevelhetők a színes bonbonokból. Kipróbáltuk!

A Seed Bonbon termékcsalád egy kis magyar kézműves csapat ötlete alapján valósult meg. Vetőmagokat rejtő bonbonokat készítenek irodai papírhulladékból. Igényes kivitelű ökokreatív kézműves termékek. Különleges egyedi ajándékok, melyekből fűszer- és gyógynövények vagy virágok nevelhetők.

A bemutatkozó összeállítás itt olvasható:

Miért szerethető a Seed Bonbon?

Nemcsak azokat szólítja meg, akik szeretnek kertészkedni – növényeket gondozni lakásban, balkonon, teraszon, kertben, hanem azokat is, akik még nem tapasztalták meg, mekkora élmény pár apró vetőmagból növényeket nevelni.

A Seed Bonbon a hagyományos vetőmagokhoz képest többletet ad – aki hozzájut, valóban úgy érezheti, hogy különleges ajándékot kapott. A Seed Bonbon valójában egy papíralapú ajándéktárgy, amely különféle növények magjait rejti.

Az esztétikus és környezetbarát díszcsomagolás újrafelhasználható, a vetőmagokat rejtő színes papírgolyók pedig ránézésre olyanok, mint a legfinomabb bonbonok, trüffel golyók vagy sütinyalükák.

A termék kézzel készül, minden darab egyedi. Gyártása során nem keletkezik hulladék, a vetőmagokat rejtő papír-bonbonokhoz irodai papírhulladékot használnak fel. 

***

Elültettük az első adagot, hogy megmutathassuk, hogyan is működik a Seed Bonbon. Bazsalikom, kakukkfű, fodormenta és citromfű minősített vetőmagjait rejtő színes golyókat ültettünk egy nagy csészébe és cserépbe. Várjuk, hogy kicsírázzanak… s ha minden jól megy, hamarosan a növényeket is megmutathatjuk.

A színes golyókat kb. 1,5 óráig vízben áztattuk,

majd finom mozdulatokkal kissé szétmorzsolva kaspónyi nedves fűszernövény földbe került, majd betakartuk kb. 1 centi földréteggel.

Remélhetőleg a vetőmagok 1-2 héten belül kibújnak. 

Ültetés után a 6. napon

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 9 =

hirdetés