Almás csirkesaláta

A salátákat gyümölcsökkel is dúsíthatjuk: almával, dinnyével, körtével, ananásszal…

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg csirkemell

20 dkg fejes saláta

1 alma

4 evőkanál majonéz

2 evőkanál ketchup

2 evőkanál olaj

só, snidling, kakukkfű, bors

Elkészítés

A csirkét alapos tisztítás után sós vízben főzzük 10 percig. Ha már puha, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Hintsük meg borssal, kakukkfűvel, és öntözzük meg kicsit olajjal.

Az öntethez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, sót, borsot.

Mossuk meg és vágjuk fel a snidlinget, a salátát tépkedjük leveleire, az almát daraboljuk.

Keverjük össze a salátát a hagymával, almával és a csirkemellel. Fűszerezzük és a mártással tálaljuk.

Tipp: használhatunk más gyümölcsöket is, mint dinnye, körte vagy ananász. Főtt csirke helyett pulykahúst is tehetünk bele.

Hasonló receptek

Egyszerű tonhalsaláta

Egyszerű tonhalsaláta

 

Görög saláta tzatzikis pirítóssal

Görög saláta tzatzikis pirítóssal

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + hét =

hirdetés