Almás csirkesaláta
A salátákat gyümölcsökkel is dúsíthatjuk: almával, dinnyével, körtével, ananásszal…
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg csirkemell
20 dkg fejes saláta
1 alma
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál olaj
só, snidling, kakukkfű, bors
Elkészítés
A csirkét alapos tisztítás után sós vízben főzzük 10 percig. Ha már puha, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Hintsük meg borssal, kakukkfűvel, és öntözzük meg kicsit olajjal.
Az öntethez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, sót, borsot.
Mossuk meg és vágjuk fel a snidlinget, a salátát tépkedjük leveleire, az almát daraboljuk.
Keverjük össze a salátát a hagymával, almával és a csirkemellel. Fűszerezzük és a mártással tálaljuk.
Tipp: használhatunk más gyümölcsöket is, mint dinnye, körte vagy ananász. Főtt csirke helyett pulykahúst is tehetünk bele.
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.