Rizskása, köret rizspehelyből. Egészséges, villámgyorsan elkészül, változatosan ízesíthető

Natúr rizspehelyből ízletes reggelit, könnyű vacsorát, köretet vagy desszertet készíthetünk villámgyorsan. Gluténmentes. A rizspehely előállítása során a  rizst gőzölik és pelyhekké alakítják. Keverhetjük müzlibe, ha tejben főzzük, finom rizskását kapunk. Babáknak, gyerekeknek is készíthetjük.

Hozzávalók rizskásához

1 rész rizspehely

2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)

édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.

vanília kivonat vagy vaníliás cukor

Alternatív ízesítők

Friss idénygyümölcsök

Frissen készített gyümölcsszósz

Porcukros fahéj

Kakaó

Csokidarabok, csokipasztilla

Karamellöntet

Elkészítés

A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.

rizspehely rizspehely2

Ízesítsük ízlés szerint.

Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).

 

Hasonló receptek

Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz

Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz

Egészségvédő és tápláló finomság: variációk zabkására

Egészségvédő és tápláló finomság: variációk zabkására

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − kilenc =

hirdetés