Rizskása, köret rizspehelyből. Egészséges, villámgyorsan elkészül, változatosan ízesíthető
Natúr rizspehelyből ízletes reggelit, könnyű vacsorát, köretet vagy desszertet készíthetünk villámgyorsan. Gluténmentes. A rizspehely előállítása során a rizst gőzölik és pelyhekké alakítják. Keverhetjük müzlibe, ha tejben főzzük, finom rizskását kapunk. Babáknak, gyerekeknek is készíthetjük.
Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
Elkészítés
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Ízesítsük ízlés szerint.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.