Rizskása, köret rizspehelyből. Egészséges, villámgyorsan elkészül, változatosan ízesíthető

hirdetés

hirdetés

Natúr rizspehelyből ízletes reggelit, könnyű vacsorát, köretet vagy desszertet készíthetünk villámgyorsan. Gluténmentes. A rizspehely előállítása során a  rizst gőzölik és pelyhekké alakítják. Keverhetjük müzlibe, főzve pedig a tejberizshez hasonló ízvilágú, de annál finomabb állagú tejkását készíthetünk. Babáknak, gyerekeknek is készíthetjük.

Hozzávalók rizskásához

1 rész rizspehely

2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)

édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.

vanília kivonat vagy vaníliás cukor

Alternatív ízesítők

Friss idénygyümölcsök

Frissen készített gyümölcsszósz

Porcukros fahéj

Kakaó

Csokidarabok, csokipasztilla

Karamellöntet

Elkészítés

A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.

rizspehely rizspehely2

Ízesítsük ízlés szerint.

Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).

 

Hasonló receptek

Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz
Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz
Egészségvédő és tápláló finomság: variációk zabkására
Egészségvédő és tápláló finomság: variációk zabkására

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás