Csokis körtetorta
Tésztája a brownie-ra emlékeztet, önmagában már ezért érdemes megsütni. A körte csak ráadás…
Hozzávalók
– a körték nagy hosszanti mérete miatt 28 cm átmérőjű tortaformában készítettük, kisebb sütőformában is megsüthető –
4-5 nagyobb körte (közepesen puha)
12 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 tk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg puha vaj
2 tk vanília kivonat
2 tojás
Elkészítés
A körtét hámozzuk meg, szeleteljük fel és rendezzük el a kivajazott, kekszmorzsával (vagy zsemlemorzsával) meghintett tortaformában a fotón látható módon.
A tészta hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze – közepesen lágy tésztát kapunk, keményebbet a piskótatésztánál vagy a legtöbb kevert tésztánál.
A masszát halmozzuk a tortaforma közepére, majd szilikon lapáttal (késsel vagy kanállal) simítsuk el egyenletesen. Nem baj, ha a körte itt-ott kikandikál, a tészta megemelkedik sütés közben.
Előmelegített sütőben süssük kb. 25-25 percig.
Tipp: a tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal. Vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Nagyon finom süti!
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.