Csokis körtetorta

hirdetés

hirdetés

Tésztája a brownie-ra emlékeztet, önmagában már ezért érdemes megsütni. A körte csak ráadás…

Hozzávalók

– a körték nagy hosszanti mérete miatt 28 cm átmérőjű tortaformában készítettük, kisebb sütőformában is megsüthető – 

4-5 nagyobb körte (közepesen puha)

12 dkg liszt

12 dkg kristálycukor

2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

1 tk sütőpor

1 kk szódabikarbóna

15 dkg puha vaj

2 tk vanília kivonat

2 tojás

Elkészítés

A körtét hámozzuk meg, szeleteljük fel és rendezzük el a kivajazott, kekszmorzsával (vagy zsemlemorzsával) meghintett tortaformában a fotón látható módon.

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze – közepesen lágy tésztát kapunk, keményebbet a piskótatésztánál vagy a legtöbb kevert tésztánál.

A masszát halmozzuk a tortaforma közepére, majd szilikon lapáttal (késsel vagy kanállal) simítsuk el egyenletesen. Nem baj, ha a körte itt-ott kikandikál, a tészta megemelkedik sütés közben.

Előmelegített sütőben süssük kb. 25-25 percig.

Tipp: a tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal. Vaníliafagyival is tálalhatjuk.

Nagyon finom süti!

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás