Sokféle ízvariációban elkészíthető álomdesszert: csokoládé mousse

Sokan imádják, sokan idegenkednek tőle a tojás miatt, a fehérjehab ugyanis nyersen kerül bele, a tojássárgákat pedig vízgőzben keverjük ki. Ha a tojás megbízható forrásból származik és biztosan tudjuk, hogy friss, nem lehet gond belőle. Különlegesen finom pohárdesszert.

Hozzávalók 2 pohárhoz

10 dkg jó minőségű, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé

kb. 5 dkg cukor

2 tojás

1,5 dl behűtött habtejszín

csipetnyi só

A krémbe sokféle ízesítőt tehetünk, bátran lehet kísérletezni. Kerülhet bele késhegynyi:

őrölt fahéj és/vagy őrölt kardamom

őrölt chili

kezeletlen narancs héja stb.

0,5-1 cent alkohol: kávé- vagy narancslikőr, whisky, fehér rum stb.

Elkészítés

A hideg tejszínt habbá verjük.

Az apróra tört csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A csokihoz hozzákeverjük az ízesítőt (likőr, fahéj, chili vagy amit választottunk).

Egy másik tálban vízgőz felett a cukorral fehéredésig keverjük a tojássárgákat. 

A csokit és a tojássárgákat alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.

A tojáshabot több részletben a csokis-tojásos masszához keverjük, végül az egészet összeforgatjuk a tejszínhabbal.

A mousse-t poharakba adagoljuk, és a hűtőben tartjuk fogyasztásig. Legalább egy óra hűtési idő ajánlott.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 4 =

hirdetés