Sokféle ízvariációban elkészíthető álomdesszert: csokoládé mousse

hirdetés

hirdetés

Sokan imádják, sokan idegenkednek tőle a tojás miatt, a fehérjehab ugyanis nyersen kerül bele, a tojássárgákat pedig vízgőzben keverjük ki. Ha a tojás megbízható forrásból származik és biztosan tudjuk, hogy friss, nem lehet gond belőle. Különlegesen finom pohárdesszert.

Hozzávalók 2 pohárhoz

10 dkg jó minőségű, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé

kb. 5 dkg cukor

2 tojás

1,5 dl behűtött habtejszín

csipetnyi só

A krémbe sokféle ízesítőt tehetünk, bátran lehet kísérletezni. Kerülhet bele késhegynyi:

őrölt fahéj és/vagy őrölt kardamom

őrölt chili

kezeletlen narancs héja stb.

0,5-1 cent alkohol: kávé- vagy narancslikőr, whisky, fehér rum stb.

Elkészítés

A hideg tejszínt habbá verjük.

Az apróra tört csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A csokihoz hozzákeverjük az ízesítőt (likőr, fahéj, chili vagy amit választottunk).

Egy másik tálban vízgőz felett a cukorral fehéredésig keverjük a tojássárgákat. 

A csokit és a tojássárgákat alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.

A tojáshabot több részletben a csokis-tojásos masszához keverjük, végül az egészet összeforgatjuk a tejszínhabbal.

A mousse-t poharakba adagoljuk, és a hűtőben tartjuk fogyasztásig. Legalább egy óra hűtési idő ajánlott.

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás