Nagyszerű miniatűrök: Kárpátaljai és Észak-Erdélyi makettekkel bővül a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Újabb látványossággal bővül a szarvasi Mini Magyarország
makettpark 2017. március 10-én. Az eddigi közel száz makett mellé Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületének kicsinyített másai kerülnek, köztük a Munkácsi vár, a Vereckei
Hágó Emlékmű, és a Szatmárnémeti Zsinagóga épületei.

A mintegy 500 négyzetméteres dimbes-dombos területen az új maketteken kívül, alagúton, viadukton keresztül zakatolnak majd a kisvonatok a több, mint 100 méter hosszú sínpáron.

Szarvas népszerű turisztikai attrakciója az év minden napján felkereshető Mini Magyarország makettpark, ahová tavaly 92 ezren látogattak el. Az ország történelmi jelentőségű épületeinek kicsinyített mását, és Magyarország leghosszabb kültéri vasúti pályáján haladó vonat makettjeit láthatják a látogatók.

Kárpátalja és Észak-erdély legszebb épületeinek kicsinyített másaival bővül a látnivaló, többek között Huszt várával, a Beregszászi Főiskola épületével, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomaival. Utóbbiak közül a körösmezői fatemplom, az uzsoki Szent Mihály arkangyal templom épületei kerülnek be a látványosságok közé. Újabb méterekkel bővül a vasút makett hálózat, ahol gombnyomásra indítható több szerelvény.

A szarvasi Mini Magyarország makettpark különleges turisztikai látványosság, egyúttal történelmi, kulturális, építészeti értékeket is közvetít.

www.minimagyarorszag.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt + tizennyolc =

hirdetés