A jó kókuszcsók: kívül ropogós, belül puha (lisztmentes recept)

Nálunk kókuszcsókként ismert, míg angolszász gasztrooldalakon kókusz macaronként találunk hozzá recepteket. Annyiban tényleg hasonlít a macaronhoz, hogy a külső rétege ropogós, a belseje viszont nem száraz, mint általában a kókuszcsók, hanem puha. Mi a titka? Az almapüré!

Hozzávalók 20-24 kókuszcsókhoz

3 tojásfehérje (nagyobb tojásoké)

150 g cukor

fél tasak vaníliás cukor

csipetnyi só

150  g kókuszreszelék

5 teáskanál cukrozatlan almapüré (bébiétel is jó hozzá)

Elkészítés

A tojásfehérjét forró vízgőz felett kell kikeverni. Forraljunk vizet egy akkora lábasban, hogy el tudjuk helyezni rajta a keverőtálat (a tál ne lógjon bele a vízbe). Vízgőz felett verjük fel kevés porcukorral a tojásfehérjét. Amikor kezd a hab összeállni, folytonos keverés mellett kezdhetjük hozzáadagolni apránként, felváltva a cukrot, a kókuszreszeléket és az almapürét. Könnyen formálható masszát kapunk (ha túl híg, adjunk hozzá még kókuszreszeléket, ha keménynek tartjuk, hígítsuk almapürével).

Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljunk evőkanálnyi halmokat a masszából, sütés előtt hagyjuk negyed óráig pihenni.

180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 5-7 percig.

Hagyjuk teljesen kihűlni; légmentesen zárható edényben tároljuk felhasználásig.

Fotó, recept: Simply Recipes

 

Ajánló

Kókuszos csokis kocka

Ellenállhatatlan: kókuszos csokis szelet

Kókuszos piskótatekercs

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenöt =

hirdetés