A jó kókuszcsók: kívül ropogós, belül puha (lisztmentes recept)
Nálunk kókuszcsókként ismert, míg angolszász gasztrooldalakon kókusz macaronként találunk hozzá recepteket. Annyiban tényleg hasonlít a macaronhoz, hogy a külső rétege ropogós, a belseje viszont nem száraz, mint általában a kókuszcsók, hanem puha. Mi a titka? Az almapüré!
Hozzávalók 20-24 kókuszcsókhoz
3 tojásfehérje (nagyobb tojásoké)
150 g cukor
fél tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
150 g kókuszreszelék
5 teáskanál cukrozatlan almapüré (bébiétel is jó hozzá)
Elkészítés
A tojásfehérjét forró vízgőz felett kell kikeverni. Forraljunk vizet egy akkora lábasban, hogy el tudjuk helyezni rajta a keverőtálat (a tál ne lógjon bele a vízbe). Vízgőz felett verjük fel kevés porcukorral a tojásfehérjét. Amikor kezd a hab összeállni, folytonos keverés mellett kezdhetjük hozzáadagolni apránként, felváltva a cukrot, a kókuszreszeléket és az almapürét. Könnyen formálható masszát kapunk (ha túl híg, adjunk hozzá még kókuszreszeléket, ha keménynek tartjuk, hígítsuk almapürével).
Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljunk evőkanálnyi halmokat a masszából, sütés előtt hagyjuk negyed óráig pihenni.
180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 5-7 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni; légmentesen zárható edényben tároljuk felhasználásig.
Fotó, recept: Simply Recipes
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.