Hideg őszibarackleves gyömbérrel, főzés nélkül készül
Ezzel a levessel nem lehet hibázni. Pár perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
1,2 kg őszibarack
2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint – édesítőszerrel, mézzel is elkészíthető)
1 kisebb citrom leve
1 dl házi gyömbérszirup vagy kb. fél centi friss reszelt gyömbér
2, 5 dl hideg víz
1 dl habtejszín vagy kókusztejszín
Elkészítés
Hámozd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki, majd kockázd a gyümölcsöt a turmixgépbe. Adj hozzá cukrot (mézet vagy édesítőszert), facsard bele a citromlevet, ízesítsd friss reszelt gyömbérrel vagy házi gyömbérsziruppal és alaposan mixeld össze.
Add hozzá a tejszínt és a hideg vizet és megint mixeld össze. Kóstold meg, ha cukor vagy citrom kell még bele, pótold – a barack minőségétől függ. A tejszínből épp csak annyira van szükség, hogy kicsit krémessé tegye a levest.
Alaposan lehűtve, friss barackdarabokkal tálald.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.