Zabpelyhes túrógombóc – sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető

Egészséges, laktató, nem hizlal és villámgyorsan összeállítható. 

Hozzávalók 5-6 kis gombóchoz

12,5 dkg tehéntúró

3 púpozott evőkanál apró szemű zabpehely

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál méz vagy juharszirup

1 kk vaníliás cukor (mi ibolyás cukrot használtunk)

1 evőkanálnyi apróra vágott mazsola, aszalt vörösáfonya vagy más aszalvány (ha nincs otthon, adjunk hozzá frissen facsart citromlevet, jót tesz neki egy kis fanyar íz)

Mézontófű mézzel ízesítettük

Hempergetéshez

Szőlőcukor, cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor, csokiforgács, kókuszreszelék

 

Elkészítés

A túrót egy közepes keverőtálban villával jól törjük össze, adjuk hozzá a zabpelyhet, a tejfölt, a mézet, a vaníliás cukrot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd az egészet alaposan keverjük össze. Formáljunk nagyobb diónyi gombócokat a masszából, majd hempergessük meg szőlőcukorban, kakaóporban, kókuszreszelékben stb.

Szőlőcukorban megforgatva

Fogyasztás előtt kis időre tegyük a hűtőbe.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − kettő =

hirdetés