Sós, ropogós nass: sajtos-juhtúrós rudacskák

Egy nagyon finom sós-ropogós nass receptjével készült mára Margó. 

Hozzávalók

60 dkg liszt

25 dkg vaj

25 dkg túró

10 dkg juhtúró

3 evőkanál napraforgó olaj

150 g tejföl

2 db tojássárgája

1 evőkanál só

10 dkg füstölt sajt

szóráshoz: szezámmag, mák

Elkészítés

A liszthez adjuk a kétfajta áttört túrót, a lereszelt füstölt sajt felét és az összes többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk. Az elkészült tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük, ha sietős, elég pár óra, de mindenképp hagyni kell pihenni sütés előtt.

A hűtőből kivett tésztát nagyjából 3 milliméter vastagra nyújtjuk – ha vastagabbra hagyjuk nem lesz ropogós – , majd derelyevágóval 1 centi széles rudakat vágunk belőle. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a maradék füstölt sajtot. Kerülhet rá szezámmag és mák, esetleg lenmag is. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

Recept, fotók

Tuska Margó

By Margó a Facebookon

By Margó

 

 

Ajánló

Süssünk perecet, sósat, ropogósat!

Így készül a bajor cipó!

Sós keksz házilag

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 10 =

hirdetés