Sós, ropogós nass: sajtos-juhtúrós rudacskák
Egy nagyon finom sós-ropogós nass receptjével készült mára Margó.
Hozzávalók
60 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg túró
10 dkg juhtúró
3 evőkanál napraforgó olaj
150 g tejföl
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg füstölt sajt
szóráshoz: szezámmag, mák
Elkészítés
A liszthez adjuk a kétfajta áttört túrót, a lereszelt füstölt sajt felét és az összes többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk. Az elkészült tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük, ha sietős, elég pár óra, de mindenképp hagyni kell pihenni sütés előtt.
A hűtőből kivett tésztát nagyjából 3 milliméter vastagra nyújtjuk – ha vastagabbra hagyjuk nem lesz ropogós – , majd derelyevágóval 1 centi széles rudakat vágunk belőle. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a maradék füstölt sajtot. Kerülhet rá szezámmag és mák, esetleg lenmag is. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Recept, fotók
By Margó a Facebookon
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.