Tökmagos-juhtúrós pogácsa

A pogácsát szinte mindenki szereti, sokféle létezik. Nagyon ízletes a tökmagos-juhtúrós változat is, érdemes megsütni, a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag tökmagért és a tökmagolajért hálás lesz a szervezetünk! Íme, Margó receptje!

Hozzávalók

1 tojás + 1 tojás a kenéshez

100 g tisztított tökmag

100 ml tejszín

125 g brindza (juhtúró)

150 g natúr joghurt

2 tk só

3 dkg élesztő

350 g liszt

4 evőkanál tökmagolaj

1 teáskanál cukor

Elkészítés

A tejszínt kicsit meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, félre tesszük.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a joghurtot, az egész tojást, a brindzát is belemorzsoljuk, ide kerül még a tökmagolaj, s a végén pedig a felfuttatott élesztős tejszín.

Addig gyúrjuk, amíg szép homogén tésztát nem kapunk, akkor beleszórjuk a tökmagot, és langyos helyen, letakarva egy órát kelesztjük. Nem fog a duplájára kelni, ezt ne is várjuk.

Kelesztés után a tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük egy felvert tojással, majd a tepsiket hideg sütőbe tesszük, és hagyjuk, hogy együtt melegedjenek 190 fokra; 40 perc alatt sül szép aranybarnára. A pogácsák tetejére egy kis pirított tökmag törmeléket szórtam, hogy csinosak legyenek.

Jó étvágyat! Margó

 

Margó Facebook oldala

By Margó

 

 

Ajánló

Erika süteményei
Lilahagymás pogácsa

Sós, ropogós nass: süssünk sajtos csigát!

Évi
túrós pogácsája

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 6 =

hirdetés