Rakott zöldségek orsótésztával sütve
Laktató és finom egytálétel – nem csak vegetáriánusoknak!
Hozzávalók
2 közepes édesburgonya
1 kis padlizsán
2 kis cukkini
6 paradicsom
fél szál póréhagyma
5 cikk fokhagyma
200 g orsótészta
100 g reszelt trappista sajt / juhtúró / tömlősajt
200 g tejföl
2 tojás
kevés olaj
só
bors
szójaszósz
friss vagy szárított bazsalikom
Elkészítés
Sós vízben megfőzöm, majd leszűröm az orsótésztát. A paradicsomokat meghámozom, kockára vágom, és az apróra vágott fokhagymával, a felszeletelt póréhagymával együtt a tésztához keverem. Bazsalikommal ízesítem.
Egy közepes, magas falú tepsiben összekeverek egy kevés olajat és szójaszószt, sózom, borsozom.
Fél centis szeletekre vágom a megtisztított édesburgonyát, és megforgatom az olajban. A padlizsánt is karikára vágom, és elhelyezem a tepsiben. Kissé megsózom, borsot tekerek rá, majd betakarom a cukkini karikákkal.
Alufóliával lefedve, közepes hőfokon kb. 15 percig sütöm.
Közben felverek 2 tojást, és összekeverem a sajttal és a tejföllel. Ízlés szerint fűszerezem.
Amikor megpuhultak a zöldségek, elhelyezem a tetején a paradicsomos-fokhagymás tésztát, és ráöntöm a tojásos tejfölt.
Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg szép színe lesz.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.