Rakott zöldségek orsótésztával sütve

Laktató és finom egytálétel – nem csak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók

2 közepes édesburgonya

1 kis padlizsán

2 kis cukkini

6 paradicsom

fél szál póréhagyma

5 cikk fokhagyma

200 g orsótészta

100 g reszelt trappista sajt / juhtúró / tömlősajt

200 g tejföl

2 tojás

kevés olaj

bors

szójaszósz

friss vagy szárított bazsalikom

Elkészítés

Sós vízben megfőzöm, majd leszűröm az orsótésztát. A paradicsomokat meghámozom, kockára vágom, és az apróra vágott fokhagymával, a felszeletelt póréhagymával együtt a tésztához keverem. Bazsalikommal ízesítem.

Egy közepes, magas falú tepsiben összekeverek egy kevés olajat és szójaszószt, sózom, borsozom.

Fél centis szeletekre vágom a megtisztított édesburgonyát, és megforgatom az olajban. A padlizsánt is karikára vágom, és elhelyezem a tepsiben. Kissé megsózom, borsot tekerek rá, majd betakarom a cukkini karikákkal.

Alufóliával lefedve, közepes hőfokon kb. 15 percig sütöm.

Közben felverek 2 tojást, és összekeverem a sajttal és a tejföllel. Ízlés szerint fűszerezem.

Amikor megpuhultak a zöldségek, elhelyezem a tetején a paradicsomos-­fokhagymás tésztát, és ráöntöm a tojásos tejfölt.

Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg szép színe lesz.

 

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenhat =

hirdetés