Virslivel töltött kifli élesztőmentes, azonnal süthető tésztával

virsliskifli4nyito

A tészta előre begyúrható, hűtőben tárolható felhasználásig. Ha sütés előtt készítjük, nem igényel pihentetést, azonnal süthető.

Hozzávalók 5-6 közepes kiflihez

15 dkg túró

5 dkg kemény vaj felkockázva

10 dkg liszt

1 tojás + 1 sárgája 

1 tk sütőpor

1-1,5 mk só

1 tk szezámmag 

2 szál kb. 3 centisre darabolt virsli vagy 5-6 koktélvirsli (koktélvirslivel készítettük)

mustár

Elkészítés

Egy közepes keverőtálban a tészta összetevőit gyúrjuk alaposan össze. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha összeállt a tészta lisztezett felületen nyújtsuk kb. fél centi vastagra. Vágjunk a tésztalapból háromszögeket, tegyük a széles oldalára a virslit és göngyölítsük fel. (A tésztát megkenhetjük mustárral.) Formáljunk kis kifliket. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg szezámmaggal.

A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési idő 180-as hőfokon kb. 20 perc.

A fázisképek nagyobb méretben a fotókra kattintva láthatók

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =

hirdetés