Virslivel töltött kifli élesztőmentes, azonnal süthető tésztával
A tészta előre begyúrható, hűtőben tárolható felhasználásig. Ha sütés előtt készítjük, nem igényel pihentetést, azonnal süthető.
Hozzávalók 5-6 közepes kiflihez
15 dkg túró
5 dkg kemény vaj felkockázva
10 dkg liszt
1 tojás + 1 sárgája
1 tk sütőpor
1-1,5 mk só
1 tk szezámmag
2 szál kb. 3 centisre darabolt virsli vagy 5-6 koktélvirsli (koktélvirslivel készítettük)
mustár
Elkészítés
Egy közepes keverőtálban a tészta összetevőit gyúrjuk alaposan össze. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha összeállt a tészta lisztezett felületen nyújtsuk kb. fél centi vastagra. Vágjunk a tésztalapból háromszögeket, tegyük a széles oldalára a virslit és göngyölítsük fel. (A tésztát megkenhetjük mustárral.) Formáljunk kis kifliket. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, majd szórjuk meg szezámmaggal.
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési idő 180-as hőfokon kb. 20 perc.
A fázisképek nagyobb méretben a fotókra kattintva láthatók
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.