Medvehagymás nokedli
Medvehagymás nokedli. Üdítő látvány, egyszerű elkészíteni és érdemes is, mert nagyon finom!
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
2 dl víz
1,5-2 dl tej
3 db tojás
1 kk só
1 ek étolaj
4-5 tojás a tetejére
2 csipet só
főzéshez: víz, só
Elkészítés
A medvehagymát vágd nagyobb darabokra, majd tedd a turmixgépbe, öntsd fel vízzel és turmixold egyneművé. A lisztet öntsd keverőtálba, add hozzá a turmixolt medvehagymát, a tojásokat, a tejet. Sózd meg, és keverd simára.
Forralj vizet egy fazékban, sózd meg, majd a lobogó vízbe szaggasd bele a nokedlit.
Hagyd főni pár percet, majd szűrd le és öblítsd át.
Serpenyőben forrósíts olajat, öntsd bele a nokedlit.
A tojásokat verd fel egy tálkában, sózd, kevés tejjel vagy tejszínnel lazítsd fel, majd öntsd a nokedlire. Fakanállal kevergesd, míg a tojás meg nem sül.
Néhány szál medvehagymát vágj apróra és szórd meg vele a kész nokedlit.
Friss salátával vagy savagyúsággal tálald, bacon chipsz-szet is adhatsz mellé.
Gasztroblogomat itt találod: csaak.blogspot.com
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.