Medvehagymás nokedli

Medvehagymás nokedli. Üdítő látvány, egyszerű elkészíteni és érdemes is, mert nagyon finom! 

Hozzávalók

50 dkg liszt

1 csokor medvehagyma

2 dl víz

1,5-2 dl tej

3 db tojás

1 kk só

1 ek étolaj

4-5 tojás a tetejére

2 csipet só

főzéshez: víz, só

Elkészítés

A medvehagymát vágd nagyobb darabokra, majd tedd a turmixgépbe, öntsd fel vízzel és turmixold egyneművé. A lisztet öntsd keverőtálba, add hozzá a turmixolt medvehagymát, a tojásokat, a tejet. Sózd meg, és keverd simára.

Forralj vizet egy fazékban, sózd meg, majd a lobogó vízbe szaggasd bele a nokedlit.

Hagyd főni pár percet, majd szűrd le és öblítsd át.

Serpenyőben forrósíts olajat, öntsd bele a nokedlit.

A tojásokat verd fel egy tálkában, sózd, kevés tejjel vagy tejszínnel lazítsd fel, majd öntsd a nokedlire. Fakanállal kevergesd, míg a tojás meg nem sül.

Néhány szál medvehagymát  vágj apróra és szórd meg vele a kész nokedlit.

Friss salátával vagy savagyúsággal tálald, bacon chipsz-szet is adhatsz mellé.

 

Gasztroblogomat itt találod: csaak.blogspot.com

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 19 =

hirdetés