Sütőben sült pulyka húsgolyó
Ez a húsgolyó nem marhahúsból készül, mint a svéd lakberendezési áruház éttermének közkedvelt svéd húsgolyója, hanem darált pulykahúsból, és nem zsiradékban sütöttük ki, hanem sütőzacskóban. Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes, párolt zöldségekkel vagy hagyományos körettel tálalható.
Hozzávalók családi adaghoz
50 dkg darált pulykacomb
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 ek olívaolaj
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
fél csomag fasírt fűszerkeverék
(idényben apróra vágott medvehagymát is adhatsz hozzá)
Elkészítés
A vöröshagymát vágd apróra és kevés olívaolajon dinszteld meg.
A darált pulykahúst tedd egy keverőtálba, add hozzá a tojást, a tejet, a zsemlemorzsát, a fűszert (ha a kész fűszerkeverék sót tartalmaz, nem szükséges külön sózni), a dinsztelt hagymát és az egészet alaposan dolgozd össze.
Nedves kézzel formálj kisebb golyókat, és sorakoztasd őket sütőzacskóba.
A sütőzacskót zárd le, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.