Sütőben sült pulyka húsgolyó

Ez a húsgolyó nem marhahúsból készül, mint a svéd lakberendezési áruház éttermének közkedvelt svéd húsgolyója, hanem darált pulykahúsból, és nem zsiradékban sütöttük ki, hanem sütőzacskóban. Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes, párolt zöldségekkel vagy hagyományos körettel tálalható.

Hozzávalók családi adaghoz

50 dkg darált pulykacomb

1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

2-3 ek olívaolaj

5 dkg zsemlemorzsa

1 tojás

fél csomag fasírt fűszerkeverék

(idényben apróra vágott medvehagymát is adhatsz hozzá)

Elkészítés

A vöröshagymát vágd apróra és kevés olívaolajon dinszteld meg.

A darált pulykahúst tedd egy keverőtálba, add hozzá a tojást, a tejet, a zsemlemorzsát, a fűszert (ha a kész fűszerkeverék sót tartalmaz, nem szükséges külön sózni), a dinsztelt hagymát és az egészet alaposan dolgozd össze.

Nedves kézzel formálj kisebb golyókat, és sorakoztasd őket sütőzacskóba.

A sütőzacskót zárd le, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 20-25 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 11 =

hirdetés