Zöldséges gombaleves grízgaluskával

Könnyen, gyorsan elkészíthető ízletes zöldségleves.

Hozzávalók

2 közepes sárgarépa

2 kisebb fehérrépa

3-4 burgonya

15 dkg csiperkegomba

1 közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

kevés só v. ételízesítő

1 egész tojás

4-5 dkg búzadara

őrölt bors

kakukkfű

apróra vágott petrezselyemzöld

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A zöldségeket és a burgonyát tisztítsuk meg, kockázzuk fel. A megtisztított hagymákat vágjuk apróra, a gombát szeleteljük fel.

Forró olajban a zöldségeket pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat és a gombát. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd öntsük fel vízzel (1,2-1,5 liter). Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a burgonyát is. A leves jellegzetes ízét a kakukkfű adja, ízlés szerint adagoljuk.

A levest negyed óráig közepes hőfokon főzzük fedő alatt.

Amíg fő, készítsük el a grízgaluskát!

Egy egész tojást verjünk fel habosra, sózzuk, borsozzuk és keverjünk hozzá 4-5 deka búzadarát. A massza tejföl állagú legyen. Pihentessük öt percig és vizes kanállal szaggassuk a levesbe.

Mérsékelt hőfokon főzzük a levest még 8-10 percig. A kész galuskák a víz felszínére emelkednek. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

babiczrita1s

 

Kapcsolódó összeállításunk

Grízgombóc

Így készül a tökéletes grízgaluska

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =

hirdetés