Vörösboros meggyleves. Behűtve az igazi!
Meggyleves klasszikus módon, régi recept szerint készítve.
Hozzávalók
60 dkg magozott meggy (magos gyümölccsel is elkészíthető, állítólag jobb az íze)
2 dl száraz vörösbor (ha gyerekeknek készítjük, elhagyható)
1 citrom szűrt leve
12 dkg kristálycukor
csipetnyi só
4-5 szem szegfűszeg
kis darab fahéj
2 dl tejszín
2 tojássárgája
Elkészítés
A meggyet a saját levével, a vörösborral, 8 deci hideg vízzel, a citromlével, a cukorral, a sóval és a fűszerzacskóba helyezett fűszerekkel tegyük fel főzni. Öt percig forraljuk. Ekkor emeljük ki a fűszereket, a meggy felét szűrőkanállal szedjük ki. Néhány főtt meggyszemet tegyünk félre a levesbe, a többit turmixoljuk simára, öntsük vissza a levesbe, és forraljuk újra.
A tojássárgákat keverjük össze a tejszínnel, s folytonos kevergetés mellett lassan öntsünk hozzá egy csészényi forró levest. Keverjük össze, majd adjuk a meleg leveshez, de n forraljuk már.
Jégbe hűtve, előhűtött tányéron vagy csészében tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.