Vörösboros meggyleves. Behűtve az igazi!

Meggyleves klasszikus módon, régi recept szerint készítve.

Hozzávalók

60 dkg magozott meggy (magos gyümölccsel is elkészíthető, állítólag jobb az íze)

2 dl száraz vörösbor (ha gyerekeknek készítjük, elhagyható)

1 citrom szűrt leve

12 dkg kristálycukor

csipetnyi só

4-5 szem szegfűszeg

kis darab fahéj

2 dl tejszín

2 tojássárgája

Elkészítés

A meggyet a saját levével, a vörösborral, 8 deci hideg vízzel, a citromlével, a cukorral, a sóval és a fűszerzacskóba helyezett fűszerekkel tegyük fel főzni. Öt percig forraljuk. Ekkor emeljük ki a fűszereket, a meggy felét szűrőkanállal szedjük ki. Néhány főtt meggyszemet tegyünk félre a levesbe, a többit turmixoljuk simára, öntsük vissza a levesbe, és forraljuk újra. 

A tojássárgákat keverjük össze a tejszínnel, s folytonos kevergetés mellett lassan öntsünk hozzá egy csészényi forró levest. Keverjük össze, majd adjuk a meleg leveshez, de n forraljuk már.

Jégbe hűtve, előhűtött tányéron vagy csészében tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés