Zelleres almakrémleves
Ha nem szereted a zeller karakteres ízét, ezt a levest akkor is érdemes kipróbálnod! Almával vegyítve kifejezetten finom, a fűszerezésével, ízesítésével bátran lehet kísérletezni. A zeller nagyon egészséges, érdemes beiktatni az étrendbe.
Hozzávalók 4 adaghoz
fél kiló meghámozott zeller
3 alma (több fajtából, vegyesen is tehetsz bele, de a savanykás alma igazán jó hozzá)
1 liter zöldségalaplé (ha nincs ellenedre, gyorsan elkészítheted zöldségkockából, de főzve sem túl időigényes sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, hámozott gyömbérdarab, 1-2 hámozott burgonya felhasználásával)
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 1,5 centis hámozott gyömbér
(lehetőleg friss) fűszernövény: snidling vagy bazsalikom, kakukkfű, kevés őrölt szerecsendió
só, bors
olívaolaj
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és gyömbért kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott zellert. Keverd össze, kicsit pirítsd, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, a kakukkfüvet, majd főzd puhára a zellert. A meghámozott, felkockázott almákat a főzésidő végén add a zellerhez, mert gyorsan megfő.
Botmixerrel pürésítsd és ízesítsd.
Szórd meg apróra vágott snidlinggel vagy bazsalikomlevéllel.
Piríthatsz mellé bacont, sajt chips-szel is finom.
Nyitókép: simplyrecipes.com
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.