Hasselback burgonya

A svéd eredetű irdalt, hivatalos nevén Hasselback burgonya látványos, sokféleképpen ízesíthető egyszerűen elkészíthető fogás. A sűrűn bevagdosott, fűszeres zsiradékkel megkent burgonya sütés közben harmonikaszerűen szétnyílik. Akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül krémesen puha.

Hozzávalók

édesburgonya és/vagy nagyobb, sütni való burgonya 

szeletelt bacon

vékony hagymakarikák

vékonyra szeletelt csiperke

olívaolaj vagy liba-, kacsazsír

Fűszerek: só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, őrölt majoránna, 1-2 zúzott fokhagyma (ízlés szerint fűszerezhető)

Friss fűszerek: apróra vágott petrezselyemzöld, apróra vágott rozmaring

Elkészítés

A burgonyákat hámozd meg (héjastól is elkészíthető, ez esetben alaposan mosd meg a krumplikat), vagdosd be sűrűn, úgy, hogy egyben maradjanak.

A fűszerezett olívaolajjal vagy lágy liba- esetleg kacsazsírral kend be a burgonyákat.

A burgonyaszeletek közé tűzdelhetsz egy-egy bacont, hagymakarikát, gombát.

Alufóliával bélelt jénaiban vagy tepsiben süsd 200-as hőfokon legalább egy óráig.

A sütésidő végén kend át fűszerolajjal vagy fűszerezett zsírral, de megszórhatod frissen reszelt sajttal (parmezán illik hozzá) és friss fűszernövényekkel is.

Salátával tálald.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + tizenöt =

hirdetés