Hasselback burgonya

hirdetés

A svéd eredetű irdalt, hivatalos nevén Hasselback burgonya látványos, sokféleképpen ízesíthető egyszerűen elkészíthető fogás. A sűrűn bevagdosott, fűszeres zsiradékkel megkent burgonya sütés közben harmonikaszerűen szétnyílik. Akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül krémesen puha.

Hozzávalók

édesburgonya és/vagy nagyobb, sütni való burgonya 

szeletelt bacon

vékony hagymakarikák

vékonyra szeletelt csiperke

olívaolaj vagy liba-, kacsazsír

Fűszerek: só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, őrölt majoránna, 1-2 zúzott fokhagyma (ízlés szerint fűszerezhető)

Friss fűszerek: apróra vágott petrezselyemzöld, apróra vágott rozmaring

Elkészítés

A burgonyákat hámozd meg (héjastól is elkészíthető, ez esetben alaposan mosd meg a krumplikat), vagdosd be sűrűn, úgy, hogy egyben maradjanak.

A fűszerezett olívaolajjal vagy lágy liba- esetleg kacsazsírral kend be a burgonyákat.

A burgonyaszeletek közé tűzdelhetsz egy-egy bacont, hagymakarikát, gombát.

Alufóliával bélelt jénaiban vagy tepsiben süsd 200-as hőfokon legalább egy óráig.

A sütésidő végén kend át fűszerolajjal vagy fűszerezett zsírral, de megszórhatod frissen reszelt sajttal (parmezán illik hozzá) és friss fűszernövényekkel is.

Salátával tálald.

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás