Praktikus kártyacsomag 100 fűszerről és 100 fűszernövényről

Fokhagyma, fahéj, gyömbér, kamilla – hogy csak néhányat említsünk a kétszáz fűszernövényből, amelynek gyógyhatása a konyhánkban is érvényesülhet. Két 50-50 darabból álló kártyacsomag könnyíti a tájékozódást a kedvező élelmi értékkel rendelkező vadon termő és kerti növények között.

A 100 fűszernövény és a 100 fűszer c. kártyacsomagok esztétikus fém dobozban kaptak helyet.

A 14,5 x 10 centméteres kártyák mindkét oldalán találunk képet és szöveges információt egy-egy fűszernövényről, illetve fűszerről. A növény vagy a fűszer rövid jellegzetességeinek ismertetése mellett olvashatunk a főbb ismertetőjegyeiről, és a felhasználáshoz is kapunk hasznos tippeket.

A 100 fűszernövény c. kártyacsomagban megtalálható többek között az ánizsmenta, a kányazsombor, a citromverbéna, az erdei turbolya, a méhbalzsam, a medvekapor, a kövér porcsin stb., vagyis a népszerű, gyakran használatos fűszernövények mellett olyan kevésbé közismert növények is, melyek amellett, hogy kiváló ételízesítők, számos kedvező élettani- és gyógyhatással bírnak.

A 100 fűszer c. kártyacsomagról. A fűszerek az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a praktikus doboz 50 kártyán, látványos fotók segítségével mutatja be a száz legfontosabb fűszert. Tömören és érthetően ismerteti mindazt, amit a fűszerek származásáról, történetéről, külső megjelenéséről és konyhai felhasználásáról tudni érdemes.

Fűszerezzük meg életünket!

A képre kattintva olvasható a Könyvjelző magazin 2014. márciusi számában megjelent összeállítás

Képes ajánló

Fotó: Életszépítők

Kiadói információk

 

100 fűszer | Alexandra Kiadó 2012.

145×100 mm, 100 oldal, ára: 1.999,- Ft

 

100 fűszernövény | Alexandra Kiadó 2012.

145×100 mm, 100 oldal, ára: 1.999,-Ft

 

Ajánló

Könyv- és receptajánló | Nagymamáink édes kincsei

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × három =

hirdetés