Szőlős-diós camambert mártogatós
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes sajtmártogatós.
Hozzávalók
1 camembert sajt
250 g szőlő
100 g dió
10 levél bazsalikom
2 ek méz
olivaolaj
Elkészítés
A camembert sajtot ujjnyi távolságban, félig bevagdossuk, majd 90 fokban elforgatva megismételjük, így négyzetesen beirdalva. Ezt az oldalát megkenjük 1 evőkanál mézzel.
Serpenyőben kevés olivaolajat hevítünk, majd mehet rá a camembert sajt a mézes oldalával lefelé. Körülbelül 5-6 percig süssük, amíg meg nem pirul.
A szőlőszemeket félbe vágjuk, majd a magvakat is durván felaprítjuk.
Abban a serpenyőben, amiben a sajtot pirítottuk, beleszórjuk a magvakat és gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítjuk.
Egy hőálló edénybe szórjuk a szőlőket és a magvakat, elkeverjük. Az edény szélére húzzuk, hogy középen legyen hely a sajtnak, majd a lepirított oldalával felfelé középre helyezzük a camembert korongot.
Egy evőkanál mézet csurgatunk a sajtra és a szőlős keverékre is, meglocsoljuk 1-2 ek olivaolajjal, majd mehet rá a bazsalikom is.
Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk és a folyós sajtba mártogatjuk.
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.