Zöldséges-paradicsomos egytálétel kölessel
Diétázóknak, vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik fogékonyak a konyhai kísérletezésre és szeretik a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételeket.
A kölest is érdemes beiktatni az étrendbe. Számos jótékony élettani hatással bír, gluténmentes, táplál, remek fehérjeforrás, semleges íze miatt sokoldalúan ízesíthető, édes és sós változatban is elkészíthető.
Az alábbi egytálétel wokban készült, de nagyobb, vékony falú serpenyőben is elkészíthető.
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 cm hámozott gyömbér apróra reszelve
1 sárgarépa hosszában vékonyra gyalulva
1 paradicsom felkarikázva
1 kápia paprika apróra vágva
csészényi zöldborsó (friss vagy mirelit)
1 bögre megmosott köles
2 bögre víz
1 konzerv paradicsompüré (pl. Aranyfácán, 150 g)
2-3 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint, késhegynyi római kömény, oregánó, apróra vágott petrezselyemzöld (szárított chili, aki szereti a csípőset)
Elkészítés
Olívaolajon dinszteld meg a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, add hozzá a sárgarépát, a kápiát, a paradicsomot, a zöldborsót. Fűszerezd, és kb. 5 percig fedő alatt párold. Ezután keverd hozzá a paradicsompürét, öntsd fel vízzel és fedő alatt kb. 15 percig főzd készre.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.