Eperdzsemes-mákos palacsinta kukoricaliszttel, sütőben sütve

A palacsintatészta sütőben is megsüthető – cseresznyével, gyümölccsel dúsítva tökéletes állagú, finom édességet kapunk. Korábban ismertettük a túrós-epres, az epres és cseresznyés változatot, érdemes kipróbálni ezt a receptet is! Száraz összetevői: mák és kukoricaliszt.

Hozzávalók

makospalacsinta24 tojás

15 dkg darált mák

kb. 4 dl tej

10 dkg nyírfacukor, cukor, méz vagy más édesítő

2 tk nyílgyökérliszt (gluténmentes – tisztán kukoricalisztet is használhatunk helyette)

3 ek kukoricaliszt

1/2 citrom reszelt héja

(házi) eperdzsem

Elkészítés

A tojásokat habosítsuk ki a cukorral, keverjük hozzá a mákot, a kukoricalisztet, a nyílgyökérlisztet. Ízesítsük citromhéjjal.

Öntsük vajjal vagy olajjal kikent sütőformába. A fotón látható palacsinta 10×25 centis terrin formában készült.

A sütőt melegítsük 160 fokra. Hőlégkeveréssel süssük kb. 20 percig.

A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a formában hagyva kenjük meg eperdzsemmel, és fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a dzsem összeálljon.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog

Hasonló receptek

Epres-túrós palacsinta sütőben sütve

Epres-túrós palacsinta sütőben sütve

Tepsiben sült palacsinta, eperrel

Tepsiben sült palacsinta, eperrel

Tepsiben sült palacsinta, cseresznyével

Tepsiben sült palacsinta, cseresznyével

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

hirdetés