Eperdzsemes-mákos palacsinta kukoricaliszttel, sütőben sütve
A palacsintatészta sütőben is megsüthető – cseresznyével, gyümölccsel dúsítva tökéletes állagú, finom édességet kapunk. Korábban ismertettük a túrós-epres, az epres és cseresznyés változatot, érdemes kipróbálni ezt a receptet is! Száraz összetevői: mák és kukoricaliszt.
Hozzávalók
4 tojás
15 dkg darált mák
kb. 4 dl tej
10 dkg nyírfacukor, cukor, méz vagy más édesítő
2 tk nyílgyökérliszt (gluténmentes – tisztán kukoricalisztet is használhatunk helyette)
3 ek kukoricaliszt
1/2 citrom reszelt héja
(házi) eperdzsem
Elkészítés
A tojásokat habosítsuk ki a cukorral, keverjük hozzá a mákot, a kukoricalisztet, a nyílgyökérlisztet. Ízesítsük citromhéjjal.
Öntsük vajjal vagy olajjal kikent sütőformába. A fotón látható palacsinta 10×25 centis terrin formában készült.
A sütőt melegítsük 160 fokra. Hőlégkeveréssel süssük kb. 20 percig.
A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a formában hagyva kenjük meg eperdzsemmel, és fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a dzsem összeálljon.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.