Diós-fehércsokis szelet
Györgyi diótortája ihlette ezt a sütit. Lisztmentes. Nagyon finom.
Hozzávalók (22×22 tepsihez, 2 tésztalaphoz)
Tésztához
3 tojás szétválasztva
10 dkg barna cukor
15 dkg darált dió
1 késhegynyi sütőpor
Krémhez
10 dkg fehércsoki
3 púpozott evőkanál mascarpone
Tetejére
2-3 dkg reszelt fehér csoki
Elkészítés
A fehérjét verjük nagyon kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük jó habosra.
A tojássárgákhoz keverjük hozzá a dió felét, majd a fehérjehab felét, végül a maradék diót és fehérjét.
Két részletben süssük – két vékony tésztalap készül.
Sütőpapírral bélelt tepsiben simítsuk el a massza felét, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 20-25 perc. A tésztát a sütőpapírral együtt vegyük ki a sütőből, s hagyjuk kihűlni. Süssük meg a másik tésztalapot, s azt is hagyjuk kihűlni. A tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt – a tészta törékeny, éles késsel nyúljunk alá, így könnyű a papírt eltávolítani.
A krémhez az apróra tört fehércsokit vízgőz felett olvasszuk fel. A mascarponét lazítsuk fel, keverjük jól össze, majd az olvadt csokit adjuk hozzá és keverjük a krémet egyneművé.
A tésztalapra simítsuk rá a krém kicsivel több mint felét, majd borítsuk rá a másik tésztalapot. Kenjük be a maradék krémmel és reszeljünk rá fehér csokit.
Legalább fél napig tartsuk hűtőben, ezután fogyasszuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.