Diós-fehércsokis szelet

Györgyi diótortája ihlette ezt a sütit. Lisztmentes. Nagyon finom.

Hozzávalók (22×22 tepsihez, 2 tésztalaphoz)

Tésztához

3 tojás szétválasztva

10 dkg barna cukor

15 dkg darált dió

1 késhegynyi sütőpor

Krémhez

10 dkg fehércsoki

3 púpozott evőkanál mascarpone

Tetejére

2-3 dkg reszelt fehér csoki

Elkészítés

A fehérjét verjük nagyon kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük jó habosra. 

A tojássárgákhoz keverjük hozzá a dió felét, majd a fehérjehab felét, végül a maradék diót és fehérjét.

Két részletben süssük – két vékony tésztalap készül.

Sütőpapírral bélelt tepsiben simítsuk el a massza felét, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 20-25 perc. A tésztát a sütőpapírral együtt vegyük ki a sütőből, s hagyjuk kihűlni. Süssük meg a másik tésztalapot, s azt is hagyjuk kihűlni. A tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt – a tészta törékeny, éles késsel nyúljunk alá, így könnyű a papírt eltávolítani.

A krémhez az apróra tört fehércsokit vízgőz felett olvasszuk fel. A mascarponét lazítsuk fel, keverjük jól össze, majd az olvadt csokit adjuk hozzá és keverjük a krémet egyneművé.

A tésztalapra simítsuk rá a krém kicsivel több mint felét, majd borítsuk rá a másik tésztalapot. Kenjük be a maradék krémmel és reszeljünk rá fehér csokit.

Legalább fél napig tartsuk hűtőben, ezután fogyasszuk. 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + 6 =

hirdetés