Kávés csokikrémtorta Stahl Judit Gyors konyha c. új szakácskönyvéből
Stahl Juditot senkinek sem kell bemutatni. Ha a karrierjét nézzük, példaértékű lehet azok számára, akik hajlamosak munkájukban, karrierjükben megrekedni, s nem merik feladni biztos(nak tűnő) állásukat azért, hogy megvalósítsák azt, amire igazán vágynak.
Stahl Judit tudatosan építkezett, s volt mire alapoznia: magazinos, híradós műsorvezetőként ismerte meg az ország. Jól időzített, de ezzel együtt is volt rizikó a váltásban. A siker esetében nem maradt el. A képernyőn jó ideje már csak sütni-főzni látjuk. Szakácskönyveit imádják, print és online gasztromagazinja is népszerű. A közelmúltban jelent meg új szakácskönyve, a Gyors konyha. Elsősorban azoknak szól, akik kevés időt szeretnének/tudnak eltölteni a konyhában, s persze azok sem csalódnak a kiadványban, akik gyűjtik a nívós szakácskönyveket. Az Alexandra Kiadó engedélyével közöljük a kávés csokikrémtorta receptjét és néhány általunk készített fotót a kiadványból.
Kávés csokikrémtorta – 30 perc alatt
Hozzávalók
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál kávélikőr
15 dkg cukor
3 tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk, majd kakaóporral behintünk egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát.
2. Az étcsokoládét apróra törjük, és a vajjal, az instant kávéval meg a kávélikőrrel együtt gőz fölött kevergetve simára olvasztjuk egy nagy fémtálban. Levesszük a tűzről, és kézi habverővel elvegyítjük benne a cukrot. Félretesszük, hogy langyosra hűljön.
3. A csokis keverékbe kézi habverővel egymás után beledolgozzuk az egész tojásokat, aztán a tojássárgáját. A lisztet egy teaszűrőn keresztül rászitáljuk, és szintén kézi habverővel belekeverjük. A masszát egyenletes rétegben átöntjük a tortaformába, és 20 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha ezután még enyhén rezeg a közepe, akkor is ki kell venni a sütőből.
4. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, közben egy rácsra helyezzük. Ezután úgy, ahogy van, tortaformástul 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap körbevágjuk a formában, kiszedjük belőle, és hagyjuk, hogy a tálalás előtt szoba-hőmérsékletűre melegedjen.
6-8 adag lesz belőle.
Kiadói ajánló
Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. „Stahlt főzni” mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra.
Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.
A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.
A jól követhető recepteket – ahogy minden Stahl-szakácskönyvnél – most is civil próbafőzők tesztelték a megjelenés előtt, akik eltérő tapasztalattal rendelkeztek a főzés-sütés terén. Ez a garanciája annak, hogy bárki sikerre számíthat, aki fakanalat ragad, és kipróbálja ezeket a pompás, gyors ételeket.
A Könyvjelző magazin 2014. novemberi számában megjelent cikk:
A hétköznapokban én is a túlélésre játszom
ISBN : 9633574881
Megjelenés : 2014.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 208
Méret: 187 x 250 x 20 mm
Tömeg: 890 g
Webáruházunkban kedvezményes áron vásárolható meg 2014. december 10-éig >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.