Fahéjas-gyömbéres vajas keksz

hirdetés

hirdetés

Klasszikus vajas keksz, kicsit másként – fűszerezve.

Hozzávalók kb. 35 darab 3-4 centis kekszhez

12,5 dkg finomliszt

10 dkg felkockázott hideg vaj

10 dkg porcukor

csipetnyi só

1 tojássárgája

5 dkg hámozott reszelt gyömbér

1/3 mk őrölt fahéj

1 biocitrom reszelt héja

(Nagyon sok süteményt ízesíthetünk citromhéjjal – érdemes megszagolni a kezelt és a kezeletlen citromot, érezni fogjuk a különbséget. Megdöbbentő! Az íze sem ugyanaz a kezelt citromnak. Ha lehet, kizárólag biocitrom héját használjuk fel sütéshez.)

Elkészítés

A hozzávalókból omlós tésztát állítunk össze kézzel vagy robotgéppel. Ha összeállt a tészta, legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen kinyújtani.

Lisztezett felületen kb. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 10 percig sütjük. Sütésnél figyeljünk, mert hamar megbarnul. Ha megsült, kivesszük a sütőből, a kekszeket a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, míg megkeményednek.

Finom fűszeres keksz, a gyömbér mennyiségével bátran lehet kísérletezni (többet is tehetünk bele, így az íze még karakteresebb lesz).

A keksz légmentesen záródó dobozban sokáig megőrzi a minőségét.

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás