Ricottás túrótorta
A ricottát olasz túrónak is nevezik, ízletes és zsírszegény, diéta idején is beiktatható. Felhasználható különféle ételek ízesítéséhez töltelékként, körözöttként, tésztaételekhez, édes és sós sajttortákhoz.
Hozzávalók
3 tojás (szétválasztva)
3 evőkanál cukor
500 g ricotta
1 evőkanál méz
2 evőkanál liszt
2 megmosott citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
250 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A fellazított ricottát keverőtálban keverjük habosra 1 evőkanál mézzel, a joghurttal, a liszttel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, menet közben adagoljuk hozzá a cukrot és így verjük tovább. Végül a ricottás masszát óvatosan keverjük össze a tojáshabbal.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába, és 180-as hőfokon (légkeverőn) süssük kb. 35 percig. Sütés végén ne vegyük ki rögtön a sütőből, a sütőben hagyjuk kihűlni.
Bogyós gyümölccsel, dzsemmel, friss gyümölcspürével, fagyival tálalhatjuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.