Ricottás túrótorta

A ricottát olasz túrónak is nevezik, ízletes és zsírszegény, diéta idején is beiktatható. Felhasználható különféle ételek ízesítéséhez töltelékként, körözöttként, tésztaételekhez, édes és sós sajttortákhoz.

Hozzávalók

3 tojás (szétválasztva)

3 evőkanál cukor

500 g ricotta

1 evőkanál méz

2 evőkanál liszt

2 megmosott citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

250 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt

Fotó: Dietitians Association of Australia

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A fellazított ricottát keverőtálban keverjük habosra 1 evőkanál mézzel, a joghurttal, a liszttel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, menet közben adagoljuk hozzá a cukrot és így verjük tovább. Végül a ricottás masszát óvatosan keverjük össze a tojáshabbal.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába, és 180-as hőfokon (légkeverőn) süssük kb. 35 percig. Sütés végén ne vegyük ki rögtön a sütőből, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Bogyós gyümölccsel, dzsemmel, friss gyümölcspürével, fagyival tálalhatjuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 6 =

hirdetés