Epres-habos pohárdesszert házi piskótával
Gyorsan elkészül. Nagyon finom!
Hozzávalók
(4 pohárnyi/kisebb befőttes üvegnyi adag)
250 ml zacskós habtejszín
1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
kb. 20 dkg eper
apróra tördelt vagy vágott házi piskóta (babapiskóta is jó hozzá)
Tipp: három tojásból sütött piskóta bőven elegendő 4 nagyobb pohárhoz. Miután kikevertük a piskótatésztát, a felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradékba pedig keverjünk 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, s ezt is öntsük a sütőlapra. Így a pohárdesszertet kétféle piskótával ízesíthetjük.
Elkészítés
Az epret mossuk meg, és negyedeljük. A tetejére hagyhatunk pár szem egész epret. A harmadát botmixerrel pépesítsük.
A hideg tejszínt öntsük tálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és gépi habverővel verjük fel, apránként adagolva hozzá a habfixálót.
Mi 3 tojásból készült házi piskótát használtunk. (Amikor piskótát sütünk, érdemes a piskóta széleit levágni és összegyűjteni, pohárdesszerthez hasznosítható.)
Rétegezve töltsük meg a poharat/befőttes üveget a hozzávalókkal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.